14 / 05 / 2024

TOKİ davaları sezgin tanrıkulu

TOKİ davaları sezgin tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, 20092014 yılları arasında TOKİ'ye açılan dava sayısını sordu. Tanrıkulu, Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi...

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar birtakım konularda anlaşmazlık yaşayabilir. Çoğu kendi arasında çözmek istese de bazı sorunlar büyüyerek mahkemeye kadar gidebilir. Peki “Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?” İşte detaylar!

Ofton İnşaat’ın mutlu günü! Salih Şimşek ve Gamze Sezgin evleniyor!

Ofton İnşaat'ın ortaklarından Yusuf Şimşek’in oğlu Salih Şimşek, Gamze Sezgin ile evleniyor. Çiftin nikah töremi 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Sezgin Yılmaz yeniden İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İş GYO'nun 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Sezgin Yılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Konut piyasasında azalan arz ve enflasyonun üstünde yükselen kira fiyatları, mahkemelerde kiracı- ev sahipleri davalarında patlamaları getirdi. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, koşullar değişmezse fiyatların düşmeyeceğine dikkat çekildi.

Yeşil GYO'nun iflas davaları Kasım'da başlayacak!

Yeşil GYO'ya ilişkin son dönemlerde doğrudan alacaklıları tarafından peş peşe iflas davaları açılıyor. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi ve Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davalar, Kasım'da görülecek.

Defne Samyeli ve eski ev sahibi davalarını geri çekti!

Geçtiğimiz aylarda eski ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, sorunlarının çözüldüğünü dile getirerek davaların geri çekildiğini açıkladı. 

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

TOKİ son 1 buçuk senede ne kadar tazminat ödedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 1 buçuk sene içerisinde TOKİ aleyhine  açılan davalar nedeniyle 7 milyon 653 bin TL tazminat ödendiğini dile getirdi.

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsasında paralarını kaptıranlar hangi mahkemelere başvuracağını araştırıyor. Peki, kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

TOKİ davaları sezgin tanrıkulu Haberi

TOKİ davaları sezgin tanrıkulu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, 2009-2014 yılları arasında TOKİ'ye açılan dava sayısını sordu. Tanrıkulu, Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "2009-2014 yılları arasında TOKİ'ye açılan dava sayısı kaçtır? 2009-2014 yılları arasında TOKİ'ye davalar hangi gerekçelerle açılmıştır? 2009-2014 yılları arasında TOKİ inşaatlarında yaralanan, hayatını kaybeden işçi sayısı nedir? TOKİ, ihale sürecinde firmalar iş güvenliği kriterleri uygulanmakta mıdır? TOKİ inşaatlarında iş güvenliği tedbirlerine uymayan şirketlere yönelik aldığınız tedbirler nelerdir? TOKİ'ye açılan davalar ve şikayetler doğrultusunda yaptığınız yeni düzenlemeler nelerdir? TOKİ sistemi ile ilgili vatandaşlara yeterince bilgi verilmekte midir?"


Yeni...