27 / 04 / 2024

TOKİ emeklilere konut mu yapıyor

TOKİ emeklilere konut mu yapıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için, İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde 4 bin 354 konut inşa edilecek.

TOKİ emeklilere 3 bin 635 konut teslim etti!

Dar gelirli vatandaşın yanında emeklilerin de konut edinmesini sağlamak için çalışma başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere şu ana kadar 3 bin 635 konut tahsis etti.

TOKİ emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan: Şu anda bir 'seferberlik' gibi çalışıyoruz. Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" dedi.

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın

Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi olacak olan TOKİ ucuz konut projesindeki her beş evden biri emeklilere ayrılacak. İşte detaylar…

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ'nin ucuz konut başvuruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021'de 100 bin dar gelirli ailenin konut sahibi olacağını açıklamıştı. Peki TOKİ ucuz konut başvuru tarihleri ne, kurasız konut başvurusu için şartlar neler? İşte detaylar...

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

TOKİ'nin ucuz konutları en çok araştırılan konulardan biri. Konut sahibi olmayı düşleyen birçok vatandaş, konuyu merak ediyor. Peki TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? İşte detaylar...

TOKİ 176 konut ile 155 iş yerini satışa çıkardı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 176 konut ve 155 iş yerini "açık artırma yöntemi" ile satışa çıkardı.

TOKİ 176 konut ile 155 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 176 konut ve 155 iş yerini "açık artırma yöntemi" ile satışa çıkardı.

Türkiye genelinde 1 milyon konut üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin konut projelerine ilişkin, "50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle Türkiye genelinde 1 milyondan fazla konut üretimini gerçekleştirmiş olacağız" dedi...

Konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine ilerliyoruz!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut TOKİ'nin konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine doğru ilerlediğini söyledi.

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere ucuz konut müjdesi!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konuta başlayacak TOKİ’den konut sahibi olmak isteyenlere verilecek yeni müjdeler de sonbaharda açıklanacak.

TOKİ 100 bin konut için kura çekilişi ne zaman?

2020 yılında TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için hak sahipleri belirlenecek. 1 milyondan fazla kişinin başvuru yaptığı sosyal konutlarda dairelerin özellikleri geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Peki, TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ İzmir ucuz konut kampanyası için 75 bin başvuru yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği TOKİ sosyal konut prokjesinde İzmir’e yapılacak 3 bin 500 toplu konut için 75 bin başvuru yapıldı. En büyük ilgiyi Karabağlar gördü. TOKİ konutlarının kurası şubat ayında çekilecek...

Diyanet İşleri'nden TOKİ sosyal konut projeleri açıklaması!

Diyanet  İşleri Başkanı Erbaş katıldığı "Medeniyetimizde ve Kültürümüzde Aile" konferansında TOKİ sosyal konut projeleri hakkında sorulara cevap verdi...

Diyanet'ten TOKİ Sosyal Konut Projesi'yle ilgili faiz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından bazı medya organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı...

TOKİ emeklilere konut mu yapıyor Haberi

TOKİ emeklilere konut mu yapıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için 17 ilde, 4 bin 354 konut inşa edilecek.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında yeni konut üretimine devam edeceklerini ifade ederek, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" dedi.


17 ilde ön talep toplanacak


TOKİ Başkanı Turan, konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde, 4 bin 354 konut için ön talep toplanacağını bildirdi. 


Turan, "2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ, ilgili bankalar aracılığı ile 9-30 Aralık tarihleri arasında ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler" dedi.


Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek


İkinci Bahar Projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin,...