02 / 05 / 2024

toki güneydoğuda ne kadar yatırım yaptı

toki güneydoğuda ne kadar yatırım yaptı

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi. TOKİ ise toplam 18,2 milyar liralık yatırım yaptı.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu'da 137 bin konutu tamamladı!

Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inşasına başlanan 176 bin 329 konutun 137 bin 94'ünü tamamladı. 

TOKİ'den Güneydoğu Anadolu'ya 75 bin konut!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplam 75 bin konutu projelendiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 18 bin 896 konutun inşaatına başladı.

TOKİ Güneydoğu'da yeni konutlar inşa ediyor!

TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliğinde Güneydoğu'ya yeni konutlar inşa ediliyor.

TOKİ Konya Meram Gödene kurası ne zaman?

TOKİ'nin Konya Meram Gödene Mahallesi'nde hayata geçirdiği 604 adet konut kura ile satılacak. Peki, TOKİ Konya Meram Gödene kurası ne zaman?

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 15 milyar TL yatırım!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeniden imar ve restorasyonu kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ 15 milyar TL yatırım yapacak. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede 67 bine yakın konut inşa edilecek

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

toki güneydoğuda ne kadar yatırım yaptı Haberi

toki güneydoğuda ne kadar yatırım yaptı

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi.


Türkiye'de son 13 yılda, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, orman ve su ile TOKİ yatırımlarına toplam 462,8 milyar lira ayrılırken, bu tutarın yaklaşık dörtte birinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi.


AA tarafından çeşitli bakanlık verilerinden derlenen bilgilere göre son 13 yılda Türkiye'nin 81 iline, 6 önemli yatırım alanında toplam 462 milyar 791 milyon lira tahsis edilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bu yatırımlardan ayrılan payın büyüklüğü 105,4 milyar lirayı buldu.


Son 13 yıl boyunca Doğu Anadolu Bölgesi'ne ayrılan yatırım tutarı 55 milyar 917 milyon lira, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ayrılan pay 49 milyar 451 milyon lira oldu. Böylelikle söz konusu...