29 / 04 / 2024

TOKİ Hasankeyf Evleri nerede

TOKİ Hasankeyf Evleri nerede

TOKİ, bir açık hava müzesi olan Batman Hasankeyf te yöresel mimariye uygun 320 adet tek katlı müstakil konut inşa ediyor.

İstanbullulara müjde! TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 ev satışa çıkıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 evi satıyor. Peki Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı'nda yer alan evlerin fiyatları ne kadar? 

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

Elazığ'da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elazığ'da seferberlik ilan eden TOKİ, depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen vatandaşlara yeni evlerinin anahtarlarını teslim etmeye başladı...

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var?

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projeler için başvurular 16 Aralık tarihi itibariyle başlayacak.

TOKİ'den Hasankeyf'e 47 konut daha!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Hasankeyf’in yeni yerleşim birimine kazandırdığı 710 konuta 47 konut daha ilave edilecek.

TOKİ Camikebir Evleri satışa hazırlanıyor!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Camikebir Mahallesinde toplamda 138 adet daire bulunuyor. TOKİ Camikebir Evleri satışa hazırlanıyor.

TOKİ Hasankeyf projesinde konut sayısı artacak!

TOKİ, Hasankeyf ilçesinde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edecek. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Hak sahiplerinin kesinleşmesiyle konut sayısı artırılacak” dedi.

TOKİ Kargı Evleri kurası ne zaman?

1 milyon TL yatırım değeriyle inşa edilen proje 243 adet konut satışta. Peki TOKİ Kargı Evleri kurası ne zaman?

TOKİ Emekevler Evleri kura çekilişi nerede?

Ödemelere göre 20 seneye kadar vade imkanı sağlanan projede 623 adet daire mevcut. Peki TOKİ Emekevler Evleri kura çekilişi nerede?

TOKİ Kula Evleri başvuruları!

TOKİ tarafından hayata geçirilen 208 konutluk Manisa Kula Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 2 adet konut kurasız olarak satılıyor. İşte, TOKİ Kula Evleri başvuruları..

TOKİ Kayabaşı 2 bin 512 Konutları!

5 etap şeklinde tasarlanan TOKİ Kayabaşı 2 bin 512 Konutları projesi İstanbul Kayabaşı'nda inşa ediliyor. TOKİ Kayabaşı Evleri 85 bin metrekare inşaat alanda yükseliyor.

Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli Evleri başvurusu!

Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli Evleri başvurusu 27 Haziran Pazartesi günü başladı ve devam ediyor. Projede ödeme planına göre 240 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Hasankeyf Evleri nerede Haberi

TOKİ Hasankeyf Evleri nerede

TOKİ, bir açık hava müzesi olan Batman Hasankeyf'te yöresel mimariye uygun 320 adet tek katlı müstakil konut inşa ediyor. Bu konutlar, ada büyüklüklerine göre 500 ile 700 metrekarelik parseller içinde 160 metrekare oturma alanına sahip olacak.


Anadolu, insanlığın belki de en güzel tarihi mirasına ev sahipliği yapıyor. Havasını teneffüs ettiğimiz coğrafya, destansı film senaryolarına ilham verecek, derununa vakıf olmamızı bekleyen bir sırlar hâzinesi adeta. Bunda en büyük sebep, Anadolu'nun yüzyıllar öncesinden bugüne bir geçiş mekânı, kavimler için bir koridor olması. Birçok medeniyetin hüküm sürdüğü Hasankeyf de, tarihte kavşak noktası ve nihayetinde bir kültür havzası olmuş.


"Güneydoğu'nun Efes'i" yerine "Ege'nin Hasankeyf’i"


Asurluların hüküm sürdüğü Mezopotamya, Avrupa ve Akdeniz kültürlerinin harmanlandığı ve bugünkü Batı'nın temeli sayılan Roma İmparatorluğu, Uzak Doğu ile Yakın Doğu arasında...