28 / 04 / 2024

Elazığ'da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

 Elazığ'da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elazığ'da seferberlik ilan eden TOKİ, depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen vatandaşlara yeni evlerinin anahtarlarını teslim etmeye başladı...



24 Ocak'ta merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgede seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Depremde evleri yıkılan ve isimleri kurayla belirlenen depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarına kavuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde depremzedeler için ayrılan 132 konutun kurayla belirlenen hak sahiplerine evlerinin anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Evleri teslim edilen depremzedeler, yeni bir hayata başlarken yeni evleriyle ilgili konuştu.

 Elazığ da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

- "Hayata yeniden bağlandım"

Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan Kalay Apartmanı enkazından 14 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan Nazmiye Düşmez de evinin anahtarını aldı.

Düşmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde aynı evde kaldığı annesinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Enkaz altında 14 saat kaldığını söyleyen Düşmez, "Orada hayatın bittiğini hissediyorsunuz. Kurtulmam mucize, Allah'ın izniyle kurtuldum. Allah bir daha kimsenin başına vermesin. Herkese geçmiş olsun, zor bir meseleydi" diye konuştu.

Kura çekiminde isminin okunmasıyla çok mutlu olduğunu ifade eden Düşmez, "Allah herkesten razı olsun. Evi çok sevdim, mutlu oldum. İnsanın evi olunca hayata yeniden bağlanma hissi duyuyor. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valimize, herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 Elazığ da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

- "Bize huzur geldi, depremi unuttuk"

Depremzede Naci Günel de Abdullah Paşa Mahallesi'nde 2 evinin bulunduğu binanın ağır hasarlı olduğu için yıkıldığını belirtti.

"Allah devletimize zeval vermesin. Bu evleri bize verdi. Bize huzur geldi, depremi unuttuk" diyen Günel, anahtarını aldığı evi çok beğendiğini de söyledi.

 Elazığ da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

Günel, evlerin geri ödeme taksitlerinin sabit tutulmasını istediklerini belirterek, "Devletimiz büyüktür, inşallah bizi bu depremin acısından kurtaracak. Evlerimize yerleşeceğiz" dedi.

 Elazığ da depremzedeler yeni evlerinin anahtarlarını aldı! 

- "Allah herkese nasip etsin"

Depremzede Ahmet Elçeri ise Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki evi ve dükkanının ağır hasarlı olduğu için yıkıldığını ifade ederek, "Çocuklarımın evine sığınmıştım. Devlet bize bu imkanı tanıdı. Kurada bana çıktı. Çok sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin, herkesin yardımcısı olsun" diye konuştu. Elçeri, depremden sonra devletin yaptığı çalışmalar için yetkililere teşekkürlerini iletti. 

Elazığ'da 132 rezerv konut kurayla depremzedelere tahsis edildi!

Elazığ depremi sonrası yardımlar ve çalışmalar video da anlatıldı!


Geri Dön