02 / 05 / 2024

TOKİ izmir stadı

TOKİ izmir stadı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 15 biner kişilik Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihale tarihlerini belirledi. Karşıyaka Stadı'nın ihalesi 28 Ocak, Göztepe Stadı'nın ihalesi de 29 Ocak'ta gerçekleştirilecek...

Eskişehir Stadyumu çürük mü?

Yeni Eskişehir Stadyumu, 2016'da yoğun kar yağışı nedeniyle hasar alarak kullanıma kapatıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi? TOKİ bu stadı kime yaptırdı?" dedi...

İzmir Gürsel Aksel Stadı için ilk adım atıldı!

İzmir'de Göztepe taraftarları ve camiası için inşa edilecek Gürsel Aksel Stadı için ilk adım atıldı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti.

Akyazı Stadı'nda çim serme işlemi devam ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu özelliği taşıyan Akyazı Stadı'nda çim serme işlemi devam ediyor.

İzmir Alsancak Stadı için çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Alsancak Stadı'nın plan tadilatını onaylamasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde de çalışmalar hızlandı

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka Stadı davası için çağrı!

Kocaoğlu’nu Karşıyaka stadı konusunda İzmirlileri yanılttığını ifade eden Doğan, “TOKİ ile yapılan protokol davasından değil, imarla ilgili Danıştay temyiz safhasında bulunan davanızdan feragat edin” dedi

Akyazı Stadı'nda çim serme çalışması başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu özelliğine sahip Akyazı Stadı'nda çim serme çalışmaları başladı.

Akyazı Stadı'nın çim serme işlemi 29 Ekim'de başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip olan Akyazı Stadı'nda çalışmalar devam ederken, çim serme çalışmalarının 29 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

Malatya Arena Stadı'nın inşaatı ne durumda?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapımı süren Malatya Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu. Turan, stat inşaatını devralan firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Malatya Arena Stadı 2 ay erken teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapımı süren Malatya Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu.Turan: "Firmaya verdiğimiz yasal süre şubat ayı itibarıyla doluyor ancak müteahhitle görüştük inşallah yıl sonu gibi kabule girmiş olacağız." dedi.

İzmir Bornova Stadı'nın resmi açılışı 8 Ekim'de!

Geçen hafta Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan karşılaşma ile açılan ve büyük ilgi gören Yeni Bornova Stadı’nın resmi açılışını 8 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

İzmir Bornova Stadı yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle kente kazandırılan Bornova Stadı, yarın tarihindeki ilk resmi maça ev sahipliği yapacak.

İzmir Yalı Stadı için Aziz Kocaoğlu'na son çağrı!

Yalı Stadı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat sürecek. Başkan bizi zaman kaybından kurtarsın.” dedi

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nın yerine 20 bin kişilik stat geliyor!

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Gürsel Aksel Stadı’nın yerine yapılacak 20 bin kişi kapasiteli stat projesine onay vermesi, camiada büyük bir sevinçle karşılandı.

TOKİ izmir stadı Haberi

TOKİ izmir stadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı'nın ihalesi 28 Ocak, Göztepe Stadı'nın ihalesi de 29 Ocak'ta gerçekleştirilecek.


TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakalarda yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. 


-İzmir'in iki yakasına iki stat


Bu kapsamda, İzmir'deki mevcut stadyumların fiziksel şartlarının uygun olmaması nedeniyle Karşıyaka ve Göztepe'ye 15 biner kişi kapasiteli iki stat inşa edecek.


Karşıyaka'ya stadyum ile kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak.


Statta, 158 kişilik loca, 881 kişilik VIP, 482 kişilik protokol, 813 kişilik basın ve 18 kişilik engelli tribünleri bulunacak. Stadın kuzey, güney ve doğusunda seyirci girişleri yer alırken, batısı sporcu, basın, VIP, protokol ve loca girişleri için ayrılacak. 


Sporcular için 4 soyunma...