05 / 05 / 2024

toki kamu arazi devri

toki kamu arazi devri

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

O ilde 29 adet konut, 2 arazi ve 1 arsa satılıyor! 24 ay taksit fırsatıyla!

Nevşehir'de Hazineye ait 29 adet kamu konutu, 1 adet 6 Katlı Betonarme Lojman Binası ve Arsası ve 2 adet arazi satılıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Ankara'da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Ankara'da düzenlenen arazi soruşturması kapsamında 3'ü muhtar, 7'si kamu görevlisi olmak üzere 13 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!

İBB yönetimi, AKP dönemindeki 41.2 milyon TL'lik arazi satışında kamu zararını araştırıyordu. Dosyayı İçişleri Bakanlığı devraldı.

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

TOKİ en karlı Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden oldu!

Konut üreten TOKİ en karlı Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden oldu. KİT'lerin karlılığı düşüşe geçip, zararları artarken kar edenlerin ilk sırasında TOKİ geldi. 7.1 milyar lira ile TOKİ ilk sırada yer alırken, birçok kit zarar etti. 

Kamuya ait arazi, konut ve lojman sayısı TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu kurum ve kuruluşlarına ait arazi, konut ve lojmanları meclis gündemine taşıdı. Gürer sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu...

TOKİ 74 yeni kamu hizmet binası inşa ediyor!

Sosyal konut projelerinin yanı sıra farklı nitelikte sosyal tesis, eğitim kurumu, park ve kamu yapılarının üretimini de yapan TOKİ, "Hükümet Konakları" projesi kapsamında 74 yeni kamu hizmet binası inşa ediyor.

TOKİ Artvin 1. bölge kamu ve sosyal donatı inşaatı ihalesi yarın!

Artvin İli Yusufeli İlçesi 1. Bölge Kamu ve Sosyal Donatılar İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Haziran 2018 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

toki kamu arazi devri Haberi

toki kamu arazi devri

Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Başkan Selvitopu, ilçede yaşanan sorunları bildiklerini ifade ederek "Bu sorunları çözmek için Kent Konseyleri ve sivil toplum kuruluşlarının çok önemli katkısının olacağı görüşündeyiz.Kentimizin geleceğine sahip çıkmalıyız." açıklamasnı yaptı. 


Toplantıda Başkan Selvitopu, kamu arazilerinin durumuna da dikkat çekti ve Karabağlar'da bulunan kamuya ait arazilerin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu, bu arazilerin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini belirterek bunun için mücadele edeceklerini dile getirdi. 


Bu arazilerin halkın olduğunu vurgulayan Selvitopu, "Bu anlayışla bazı hazine arazileri TOKİ'ye devredildi. İzmir'de Büyükşehir ve Karabağlar belediyeleri var. Bu araziler kimin? Bunlar halkın. Yerel yönetimlerin ihtiyacı var mı, yok mu diye sormadan bunları neden yapıyorsunuz? Bizler ve sivil toplum kuruluşları hepimiz bunları dillendirmek zorundayız. Yoksa bu arazilerde yavaş yavaş yok olup...