07 / 05 / 2024

TOKİ kimlere faizsiz kredi veriyor

TOKİ kimlere faizsiz kredi veriyor

TOKİ'nin alt gelir grubu için yaptığı konutların ev sahipleri tarafından kiralandığı için hak sahiplerinin elinden alınması gündem oldu. Ucuza ev sahibi olmak için kimler faizsiz kredi alabiliyor? Peki TOKİ evinizi hangi koşullarda geri alabilir?

Gençlere verilecek faizsiz kredi desteğinde yaş aralığı belli oldu! Bu şartları taşıyan kredi alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Bankası için yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Gençlere verilecek faizsiz kredi desteğinde yaş aralığı belli oldu. Peki evlilik kredisi ne zaman kimlere verilecek? 

TOKİ'den faizsiz konut kredisi fırsatı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ev sahibi olmak isteyen kişilere faizsiz konut kredisi imkanı sunuyor. İşte TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut kredisi şartları...

Faizsiz konutta banker krizi korkusu!

Faizsiz konut kampanyaları “Ucuz konutta TOKİ’ye rakip oldular” dedirtiyor. Fakat ortada proje yok. Taksitlerin ne kadar süreceği ise belli değil. Yeni bir banker krizinden korkuluyor. 

TOKİ'den 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi fırsatı!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu kredi ile yalnızca TOKİ konutlarında değil istenilen yerde ve büyüklükte konut sahibi olunabiliyor. İşte ayrıntılar...

Dursun Ataş'tan 'emlak vergisi ve TOKİ ödemeleri ertelensin' talebi!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik sorunlarla karşılaşan vatandaşlar için, emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesini talep etti...

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla dar gelirli aileler başta olmak üzere pek çok vatandaş uygun fiyatlı ev satın alma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlara kurum tarafından belirli şartlarda faizsiz konut kredisi de veriliyor. Peki, TOKİ faizsiz kredi başvuru şartları nelerdir?

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere veriliyor?

TOKİ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisinde kimlere faizsiz kredi verildiğini ve kimlerin bu fırsatlardan yararlandığını merak ediyor. Peki başvuruda bulunacak vatandaşlar için şartlar nelerdir ve nasıl başvurulur?

TOKİ'nin faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında açıklanan TOKİ'nin faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. Faizsiz ve 20 yıl geri ödemeli konut kredisi için çalışmalar başlatıldı. 

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ tarafından her yıl yazılı kriterleri taşıyan vatandaşlar için belli bir miktar para, faizsiz konut kredisi veriliyor. Peki, TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor, başvurular nasıl yapılıyor?

TOKİ faizsiz konut kredisi şartları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) faizsiz konut kredisi kullandırıyor. Peki TOKİ’nin faizsiz konut kredisi şartları neler?

7 soruda TOKİ kredisi nasıl alınır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut alımları ile restorasyon işleri için başvuranlara kredi veriyor. Peki, Peki, TOKİ kredisi nasıl alınır? TOKİ kimlere kredi veriyor?

TOKİ'nin faizsiz konut kredisi kampanyasında değişiklik!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine açacak faizsiz konut kredisinde yönetmelikte değişiklik yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'den şehit aileleri ve gazilere faizsiz konut projesi!

TOKİ, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri konut sahibi yapıyor. Şehit ailelerine ve gazilere 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verildi.

TOKİ kimlere faizsiz kredi veriyor Haberi

TOKİ kimlere faizsiz kredi veriyor

Trabzon Akçaabat'ta yapılan TOKİ konutlarının amacına uygun kullanım dışında değerlendirildiği ve bazı evlerin kiraya verildiği için ev sahiplerinin elinden alınması gündem oldu. Haberi okuyan hurriyet.com.tr okurlarının kimisi uygulamanın haklı olduğunu TOKİ’nin ucuza ev vermesindeki sebebin insanların barınma ihtiyacını karşılayabilmesi olduğunu savundu. Okuyucularının bir kısmı ise yapılan bu uygulamanın mülkiyet hakkını çiğnediğini belirtti.


Peki ya TOKİ hangi durumlarda dar gelirliler için yaptığı konutları geri alabiliyor?

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre alt gelir grubundan konut alanlar borçları bitene kadar konutlarını kiralayamazlar ve borçları bitene kadar o konutta ikamet etmek zorundalar.


TOKİ sizi nasıl alt gelirli sayıyor?

TOKİ’ye göre aylık net geliri 2.600 TL lirayı aşmayan kişi alt gelirli sayılıyor. Kurum İstanbul için ise alt gelir sınırını 3.100 TL olarak belirlemiş.


Alt gelirli konutları için aileden kaç kişi...