28 / 04 / 2024

Dursun Ataş'tan 'emlak vergisi ve TOKİ ödemeleri ertelensin' talebi!

Dursun Ataş'tan 'emlak vergisi ve TOKİ ödemeleri ertelensin' talebi!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik sorunlarla karşılaşan vatandaşlar için, emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesini talep etti...



İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan emlak vergisi ve  TOKİ  ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi talebinde bulundu. 

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplandırması talebiyle soru önergesi hazırladı. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle vatandaşların ekonomik olarak olumsuz etkilendiğini belirten Ataş, "Vatandaşlarımız geçim sıkıntısı yaşamaktadır ve devletten yardım beklemektedir" diye konuştu.

"KONUT ÖDEMELERİ BİRÇOK VATANDAŞIMIZI ZOR DURUMA SOKUYOR"

Emlak vergisi ve TOKİ ödemelerinin ertelenmesi gerektiğine vurgu yapan Ataş, "Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ve Mayıs ayları arasında yapılmaktadır. 1 Mart’ta başlayan vergi dönemi, 31 Mayıs’ta sona erecektir. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacaktır. Corona virüsü nedeniyle birçok işyeri işlerine ara vermiş, vatandaşlarımız ekonomik olarak güçlükler yaşamaya başlamıştır. Yine TOKİ'de oturan dar gelirli vatandaşlarımızın ödediği konut ödemeleri gibi konularda birçok vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Anayasamızda bulunan 'Sosyal Devlet' ilkesi gereği bu ödemelerin ileriki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir" değerlendirmelerinde bulundu.

"DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN BAKANLIĞIN BİR ÇALIŞMASI VAR MI?"

Ataş, Bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara ilişkin şu soruları yöneltti ve yanıt verilmesini talep etti:

- Son ödeme günü yaklaşan emlak vergisini ileriki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

- Dar gelirli vatandaşlarımızın oturduğu TOKİ konutlarının ödemelerinin yine faizsiz olarak ertelenmesi noktasında Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Kredi borcu erteleme başvuruları meclis gündeminde!


Geri Dön