30 / 09 / 2024

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

Milyonlarca tapu sahibini oldukça yakından ilgilendiren emlak vergisinin 2'nci taksit ödeme tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 




Milyonlarca tapu sahibini oldukça yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Pek çok tapu sahibi bu seneki emlak vergisinin 2. taksit ödemelerini hangi tarihlerde gerçekleştireceklerini yapacaklarını araştırıyor. 

Geri sayımın başladığı emlak vergisi, iki taksit olarak ödenirken, dileyen mülk sahipleri ödemelerini peşin olarak da yapabiliyor.

Peki mülk sahiplerini yakından ilgilendiren 2024 emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 2. taksit ödemesi hangi tarihler arasında yapılacak? İşte merak edilen ve araştırılan 2024 emlak vergisi ödeme takvimi...

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN 2024? 

Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri olanlar emlak vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkul satın alanların bu yıl vergi ödemesi gerekirken; bu sene alınan gayrimenkullerin ilk emlak vergisi 2025 yılında ödenecek. 

Sene içerisinde 2 taksitle ödenen emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri,  Kasım ayında başlayacak. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren söz konusu vergi için ödeme tarihleri 1 Kasım ile 30 Kasım olarak belirlendi. 
Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri de 1 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri 2024 tarihleri arasında yapılmıştı. 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 


EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR 2024? 


Tapu sahipleri, emlak vergisi ödemelerini ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile online olarak yapabiliyor. Ayrıca paylaşılan detaylara göre söz konusu ödemeler, e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. 

Ayrıca, tapu sahipleri e-devlet üzerinden ve pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri gibi sorgulamalar da gerçekleştirebiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri, veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile de yapılabiliyor. 

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUYOR?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan ayrıntılara göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar söz konusu bu vergiden muaf oluyor. Ayrıca engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de emlak vergisinden muaf tutuluyor. 
Son tarihin 31 Mayıs 2024 şeklinde olarak açıklandığı emlak vergisinin 1. taksitinin gecikmiş ödemelerine üzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacağı açıklanmıştı. 

Ev sahiplerine her 2 yıl sonunda kiracıyı evden çıkarma hakkı verilmeli! 

İslam Memiş gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı! Elinde altın bulunduranlara 'Sahip çıkın' tavsiyesi! 

Akaryakıtta zam fırtınası! Hem benzine hem motorine peş peşe zam! Son dakika akaryakıt 29 Eylül 2024 fiyat listesi...


Geri Dön