27 / 04 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kasım ayının gelmesi ile beraber Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleşen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.



Vergi ödemeleri için süreç başladı. Konutu ve aracı (otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, çekici vs...) olan herkesin ödemesi gereken Emlak Vergisi ve ek MTV ödemelerinin son taksitleri bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekecek.

Hürriyet’in haberine göre, emlak vergisi ödemeleri ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden kredi kartı/banka kartı vasıtasıyla yapılırken bizzat belediye veznesine giderek de ödenebilecek.

Öte yandan, ek MTV ödemeleri ise Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yatırılabilecek. Aynı zamanda, vergi dairesi veznelerinde ve PTT şubelerinde de ödenebilecek.

Araçların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmesi gerekiyor. Ek MTV ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri de yapılamayacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi ya da konutların mülk sahipleri ya da arsa sahiplerince ödenmesi gereken bir vergi türü olarak biliniyor. Söz konusu taşınmazlar için mülk sahipleri yoksa binanın tahsis edildiği kişilerce emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İlk kez konut, arsa ya da arazi sahibi olanlar emlak vergisini ödemek için ilk olarak emlak beyanında bulunması gerekiyor. 

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak Vergisi, belediyeye ödenebileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartıyla veya e-Devlet üzerinden de ödenebiliyor. Bunun yanı sıra, PTT, banka, bankaların internet şubelerinden ve bununla beraber akıllı cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme gerçekleştirmek mümkün. Öte yandan, emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti vasıtasıyla da öğrenebiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 200 bin konut ve emeklilere ikramiye müjdesi!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!

Kahramanmaraş depremiyle ilgili kan donduran detay! Aylar sonra ortaya çıktı!


Geri Dön