27 / 04 / 2024

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. İşte emlak vergisi 2024 ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Paylaşılan detaylara göre tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. ve 2. taksit olarak yılda iki kez ödeniyor.

Tapu sahiplerinin iki taksit olarak ödediği bu verginin açıklanan tarihler arasında ödemesi gerekiyor. Emlak vergisinin mükellefi; bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), eğer bunlardan her ikisi de yok ise bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenler şeklinde açıklanıyor. 

Paylaşılan detaylara göre paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyor. Konut sahibi olanlar emlak vergisini aynı yıl içinde iki taksitle ödeyebiliyor. E-Devlet üzerinden yapılacak olan ödeme sürecinde, belediyeler aracılığıyla da işlem yapılabiliyor.

Peki ödemelerin 3 gün sonra başlayacağı 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi için açıklanan son ödeme tarihi ne zaman? 

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde ilk taksitlendirme Mart, Nisan ve Mayıs'ta ödenirken, 2. taksitler de Kasım ayında ödeniyor. Herhangi bir emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar söz konusu bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile  Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden kolay bir şekilde öğrenebiliyor. 


EYT'LİLER MUAF


Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Kıvanç imzalı habere göre; emlak vergisi ödemelerine sayılı günler kala tapu sahipleri emlak vergisinin muafiyet şartları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Hiçbir gelire sahip olmayanlar ile gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olanlar,  gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, brüt 200 metrekareyi aşmayan tek evi olanlar emlak vergisinden muaf oluyor.

Ayrıca paylaşılan bilgiye göre emlak vergisi muafiyetinden, geçtiğimiz yıl uygulanan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle  emekli olan EYT’liler de faydalanabiliyor. 

 

ATEM Başkanı Akçam gayrimenkulde başarının yedi altın anahtarını sıraladı!

Konut ve gayrimenkul yatırım aracı mıdır? 'Hiçbir şey alamıyorsan ev al kaybettirmez' kalıbına dikkat!

Milli Emlak'tan Antalya ve Ankara'da 38 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!


Geri Dön