16 / 05 / 2024

toki konsepti

toki konsepti

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan " Sosyal beklentileri karşılayan, değişik gelir grubundan insanların kaynaşacağı, semt sakinleriyle esnafın iç içe olduğu bir şehirleşme hedefliyoruz " dedi.

ZOW'un Trend Works konsepti dünyaya tanıtıldı!

ZOW'un Trend Works konsepti dünyaya tanıtıldı. Dünyada ilk kez entegre bir yaklaşımla sanayi, akademik dünya ve tasarım dünyasını bir potada eriten ZOW, trend_works konseptinin global lansmanını yaptı.

Kıyıkent TOKİ Konutları 1 Aralık'ta teslim!

Tamamlanmasına rağmen teslim işlemi yılan hikayesine dönen Seyhan Kıyıkent TOKI konutları I Aralık itibariyle hak sahiplerine teslim ediliyor... Konu ile ilgili olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karaların önemli girişimleri olmuştu.

TOKİ Ceyhan'da 22 dönüme proje yapacak!

TOKi Ceyhan'da Yaklaşık 4 aydan bu yana Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelmeyi bekleyen Ceyhan'daki TOKİ projeleri için düzenlenen 1/5000'lik imar plan tadilatı, oy birliğiyle kabul edildi.

Skyland İstanbul rezidans, AVM, otel ve ofis konsepti!

Skyland İstanbul 2.etap projesinde satışlar devam ediyor. Toplamda 930 konuttan oluşan Skyland İstanbul'da banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor. Skyland İstanbul rezidans, AVM, otel ve ofis konsepti ile yükseliyor.

Seyran Şehir bir ev bir aile konsepti!

Seyran Şehir projesi Makro İnşaat ve Akyapı Ortak Girişimi olarak, Emlak Konut GYO ile gelir paylaşımı modeliyle Başakşehir’de yükseliyor. Proje Seyran Şehir bir ev bir aile konsepti ile hayata geçiriliyor.

Çeşme TOKİ projesinde yürütme durduruldu!

İZMİR 3. idare Mahkemesi, Mimarlar Odası 'nın açmış olduğu iptal davasında, Toki'nin Çeşme Reisdere' de yapacağı yoğun yapılaşma içeren imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek!

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek. Konut projelerinde vizyon değişikliğine giden kurum, önümüzdeki yıllarda alt ve orta gelir düzeyine hitap eden daha nitelikli ve sosyal konutlar inşa edecek.

Çeşme TOKİ tartışması alevlendi!

TOKİ'nin Çeşme ilçesindeki projesine ÇED'e gerek yok raporu vermesi, tartışmaları yeniden alevlendirdi. TOKI'niıı Reisdere'deki yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapmak istediği dört katlı konut projesine onay çıktı.

TOKİ Başpınar Konutları kura çekilişi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Altındağ Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılan Başpınar Mahallesi TOKi Konutlan'nın kuraları çekildi. Hüseyin Gazi Kültür Merkezinde gerçekleşen kura çekiminde tam 136 aile yeni evlerine kavuştu.

Toki indirim kampanyası 2014 yılında ne zaman?

TOKİ indirim kampanyası 2014 ne zaman yapılacak? Toki 2014 yılında indirim kampanyası yapacak mı, yapmayacak mı? TOKİ indirim kampanyası 2014 yılında yok mu? TOKİ indirim kampanyası 2014 ne zaman olacak?..

Vaditepe Bahçeşehir'de mahalle konsepti!

Az katlı ve yüksek katlı blokların yer aldığı projede, klasik mahalle yaşantısını yansıtan ve modern şehir hayatını taşıyan sokaklar bulunuyor. Vaditepe Bahçeşehir' de mahalle konsepti...

DAP Vadisi bedava ofis konsepti!

Fiyatları 193 bin TL'den başladığı DAP Vadisi bedava ofis konsepti kapsamında ofisler kendi kendini 8 ila 12 yılda amorti ediyor. “Ofis Yönetim Sistemi” Türkiye'de ilk defa DAP Vadisi projesinde kullanılacak..

MigrosJet konsepti 29 mağazaya ulaştı!

MigrosJet konsepti 29 mağazaya ulaştı. Petrol Ofisi istasyonları içerisinde yer alan MigrosJet'lerin sayısının iki yıl içerisinde 150'ye ulaşması hedefleniyor. Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort konuyu değerlendirdi.

toki konsepti Haberi

toki konsepti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülecek projelerde mahalle konseptine öncelik verilecek. 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevreden yalıtılmış sitelerin, sosyal ilişkileri zayıflattığını ve insanları dışarıdaki hayata yabancılaştırdığını belirtti. 


Yaşanan ekonomik ve sosyal gelişim doğrultusunda vatandaşların talep ve beklentilerindeki değişimi gördüklerini ve seslerine kulak verdiklerini dile getiren Turan, toplumda her daim dayanışma kültürünü yaşatma arzusu olduğunu ancak çevreden yalıtılmış siteler kurulduğunda ilişkilerin gittikçe azaldığına işaret etti. 


Turan, "Hepimizin aradığı, bu topraklara ait, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluştuğu, semt sakinlerinin esnafla iç içe olduğu 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanları" ifadesini kullandı.  


-"Sosyal ihtiyaçlara cevap verecek"


Geleneksel yaşam kültürünün modern şehirlerde hayat bulması için TOKİ olarak bundan böyle, konutların sadece nicelikleriyle değil, nitelikleriyle de...