03 / 05 / 2024

TOKİ mimari yarışma mahkemelik oldu mu

TOKİ mimari yarışma mahkemelik oldu mu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Türk Ytong’tan genç mimarlara sanat dolu yarışma ödülü!

Türk Ytong'un düzenlediği “Şehirden Uzak” konulu Mimari Fikir Yarışması’nı kazanan genç mimarlar ödül olarak, 16. Uluslararası Venedik Bienali’ni ziyaret etti...

İGA gençler için iki yarışma düzenliyor!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşa eden İGA, gençlere yönelik iki yarışma düzenliyor. Yarışma kapsamında toplamda 24 bin liralık ödül verilecek.

Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk projesinde yer alan 652 adet konut için başvurular yarın itibariyle başlıyor. Projede en düşük konut fiyatı 136 bin 599 TL olarak belirlendi.

MUDO Concept'ten uluslararası yarışma!

Ev dekorasyonu ve mobilya sektörünün prestijli markası MUDO Concept, tasarımları desteklemek amacıyla uluslararası bir yarışma olan LIVE DESIGN LIVE AWARDS’ı düzenliyor.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi için yarışma başlattı!

Selçuk Belediyesi eski soğuk hava deposu yerine yapılacak Kültür ve Gençlik Merkezi için bir mimari proje yarışması açtı.

Çeşme Ma Vie La villası Architizer A+ Awards'dan ödül aldı!

Milliyet Ege Gazetesi'nin yazarlarından Gülengül Uslu bugünkü yazısında "Ma Vie La" adlı villa dünyanın en büyük mimari yarışması Architizer A+ Awards'dan ödül almasını kaleme aldı. İşte o yazı...

Paris için mimari projeler yarıştı!

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, ağaç evi andıran kule tasarımı...

Beylikdüzü Yaşam Vadisi uluslararası yarışma ile şekillenecek!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçeyi park cennetine dönüştürme konusunda kararlı. Birçok etaptan oluşan ve Beylikdüzü’nün kimliği haline gelecek Yaşam Vadisi Projesi, uluslararası bir yarışma ile şekillenecek.

TOKİ mimari yarışma mahkemelik oldu mu Haberi

TOKİ mimari yarışma mahkemelik oldu mu

TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından düzenlenen yarışmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını belirterek, yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtıklarını açıkladı.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldığını belirterek, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi. “Yarışma süreçleri hakkaniyetli olmalı. Yarışma bir yasal düzenlemeyi dayanak almıyor. Yarışma süreci hazırlık aşamasından başlayarak yarışma sonrası süreçte de bilinmeyen bir süreç tanımlanıyor. Mimari proje üretilirken yapılacağı yer, arazi, kullanıcıların ihtiyaçları, sosyal ve kültürel beklentileri ile birlikte şekillenir” diyen Candan, yarışmaya katılım için gelen projeleri önemsediklerini...