29 / 04 / 2024

toki mimari

toki mimari

TOKİ, bundan sonraki çalışmalarda her kente geleneklerine uygun tarzda konut yapılacağını duyurdu. TOKİ Başkanı Ergün Turan, taştan yapılma konutlara da ağırlık vereceklerini söyledi..

TOKİ yöresel mimarideki konut projelerini hayata geçirdi!

TOKİ Karabük-Safranbolu, Erzincan, Nevşehir, Gaziantep-Islahiye, Malatya, Niğde, Düzce ve Amasya-Merzifon'da yöresel mimarili konut projeleri uygulama aşamasına geçti

TOKİ toplam 561 bin konut yaptı!

TOKİ Başkanı, 2013 yılının Ocak ayının ilk haftası itibariyle 2 bin 527 şantiyede, ihalesi tamamlanarak yapımı başlatılan konut sayısının 561 bin 172 odluğunu açıkladı.

TOKİ 2013'te yöresel mimariye uygun konutlar yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İdare bünyesinde oluşturulan Tasarım Birimi ile artık Türkiye genelinde daha görsel, Osmanlı-Selçuklu mimarisine, yöresel mimari örneklerine uygun projeler üreteceklerini açıkladı...

TOKİ sosyal konutlar için mimari fikir yarışması düzenleyecek!

TOKİ, yeni fikir ve arayışların önünü açmak amacıyla, sosyal konutlar için yılın ikinci yarısında 'mimari fikir' yarışması düzenleyecek. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, sosyal konut üretimlerinde, ödüllü projelerin uygulandığını vurguladı.

TOKİ ilk Yerel Mimari Uygulama Projesi'ni tamamladı!

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından ilk kez “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen ve 923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları projesi tamamlandı.

TOKİ'nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık yeni inşa ettikleri konutlarda, medeniyet algısını, geleneğini ve yerel olanı yansıtarak mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.

TOKİ'den yöresel mimari atağı!

TOKİ, 17 ilde başlattığı yerel mimari projelerinin ilkini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde tamamladı. İki etaptan oluşan ve yöresel izler taşıyan 923 konutun dış cepheleri doğal volkanik tüf taşlarıyla kaplandı.

TOKİ'den 17 şehirde 19 yerel mimari proje!

TOKİ, ilk yerel mimari uygulaması olan 923 konutluk Kapadokya projesini tamamladı. TOKİ Başkanı Turan “Anadolu’nun geleneğini yansıtacağımız 17 şehirde 19 projemiz daha olacak” dedi.

TOKİ’nin ilk yerel mimari uygulaması tamamlandı!

Nevşehir'de, TOKİ tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk yerel mimari uygulaması olma özelliği taşıyan proje tamamlandı. Turan, "Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz" dedi.

TOKİ projesi ile Çeşme'nin mimari yapısı bozulur mu?

Eğer Başbakanlık, uyarı, itiraz ve yargı sürecine karşın TOKİ projesini hayata geçirirse, Türkiye’nin gözde turizm merkezi Çeşme ağır darbe alacak. İlçenin karakteristik mimari yapısı bozulacak.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın ödülleri verildi!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ ve Emlak Gayrimenkul GYO 'nun birlikte düzenlediği "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışmasının ödül törenine katıldı.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması ödül töreni gerçekleşti!

“7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda konuşan TOKİ Başkanı Turan, “Böyle yarışma gibi programlarla, TOKİ ve özel sektörün projelerine örnek teşkil edebilecek nitelikte eserler ortaya konulabilsin” dedi..

TOKİ-Emlak Konut GYO mimari tasarım yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun 7 bölgeyi kapsayan mimari proje yarışmasına, 150 bin TL ödüle rağmen 52 başvuru geldi. Sonuçlanan yarışmanın ödül töreni gerçekleşti...

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu!

TOKİ ve Emlak Konut’un “Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda” ödüller sahiplerini buldu. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan: “TOKİ şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak değişimlerin adımlarını atmaya başladı” dedi.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ ve Emlak Gayrimenkul GYO’nun düzenlediği “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın ödül törenine katıldı.

TOKİ ve Emlak Konut’un Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda ödüller dağıtıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve de Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın sonuçları belirlendi.

toki mimari Haberi

toki mimari

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut yapılan bölgelerde artık farklı bir konseptte çalışma yapılacağını duyurdu. Türkiye'nin son 10 yılda konut tercihinin değiştiğini dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, her kentin geleneklerine uygun farklı bir tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.  


GELENEKSEL MİMARİ DEVRİ


TOKİ'nin kendisini disipline ederek, şehirlerin kültürlerini yansıtan mimari anlayışa uygun projelere yöneldiğini anlatan Turan, "Projelere sadece barınma olarak bakmıyoruz, yaşam alanı olarak da bakıyoruz. Geleneklerimizden gelen unsurlar da projelerimizde yer alacak. Artık dikey mimarilerin yanı sıra yatay mimarilere yöneleceğiz. Gelenekle geleceği birleştiren konseptle projeler üreteceğiz" dedi. 


EVLERİ TAŞTAN ÖRECEĞİZ


Her kent için farklı konut projesini hayata geçirmek için büyük bir mücadele verdiklerini dile getiren Turan, değişik bir mimariye imza atmak için Türkiye'deki zengin ve farklı taş kaynaklarını da sıkça kullanacaklarını belirtti....