28 / 04 / 2024

toki modeli fabrika

toki modeli fabrika

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a TOKİ modeliyle sanayiciye fabrika yapma önerisi nedeniyle teşekkür etti...

Sanayiciler TOKİ'den fabrika istiyor!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sanayiciye uygun arsa temini dışında fabrika yapım desteği de vermesi gerektiğini dile getirdi.

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

Emlak sanayi modeli geliyor!

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan 2 yeni organize sanayi bölgesi ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika talep etti. İSO, emlak sanayi modeli ile İstanbul sanayisinin  yerleşiklik sorununun çözülmesi planlanıyor.

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

TOKİ'ye 'fabrika yap kirala' önerisi!

Eskişehir Sanayi Odası, ''2023 Vizyon Programı'' başlıklı rapor hazırladı. Raporda, TOKİ'ye saniyicilerden ''fabrika yap kiralama yönetimiyle yatırımcılara tahsis et' önerisi geldi. 

Mustafa Gültepe: Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın!

Hazır giyim endüstrisinde kapasite kullanımının maksimum seviyelere çıktığını açıklayan Mustafa Gültepe, "Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın" dedi.

TOKİ Pendik'te Ytong fabrika arazisine koru yapacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Pendik'te bulunan 300 dönüm arazi üzerinde yer alan fabrika yıkıldıktan sonra alanın yüzde 70’inin ağaçlandırılacağını dile getirdi.

Mozambik’e TOKİ modeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambikli işadamlarına çağrıda bulundu. Erdoğan, “14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik’te bunu niye yapmayalım?” dedi

TOKİ anahtar teslimi fabrika çalışmaları hız kazandı!

2016 Eylem Planı’nda yer alan “anahtar teslimi fabrika binası” kurulması çalışmaları hız kazandı. TOKİ, şimdi de KOBİ’leri ‘kira öder gibi fabrika’sahibi yapacak. İş dünyası uygulamanın yaygınlaşmasını istiyor.

TOKİ'den KOBİ'lere kira öder gibi fabrika fırsatı!

KOBİ'lere 'anahtar teslim fabrika' için harekete geçildi. Fabrikanın inşasını TOKİ'nin üstlenmesi bekleniyor. Projeyle, KOBİ'ler 3 yıl geri ödemesiz 20-30 yıl vadeyle fabrikaya kavuşabilecek. İşte ayrıntılar...

Nail Olpak: TOKİ modeli sanayide de uygulansın!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi 21. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yatırımlarda TOKİ modelinin sanayiye de uygulanması önerisini sundu..

Moğolistan'a TOKİ modeli önerisi!

Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdın Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Moğolistan'a TOKİ modeli önerildi!

Türk işadamları, Moğolistan'da başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

toki modeli fabrika Haberi

toki modeli fabrika


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de bugün bir işsizlik problemi var bir de işçisizlik problemi var. Bir tarafta iş bulamayan gençlerimiz var, bir tarafta da aranan eleman bulamayan, ara eleman demiyorum aranan eleman bulamayan sanayicilerimiz, girişimcilerimiz var. Bu sürdürülemez bir yapıdır" dedi. Türkiye'nin tasarruf oranlarının yetersiz olduğunu, sanayicinin elindeki 3-5 kuruşu da arsaya yatırdığını belirten Işık, Yeni bir modeli olgunlaştırmak üzereyiz.Sanayi gayrimenkul yatırım ortaklığını kuralım. Biz öncelikle kamu arazilerini alalım, eğer kamulaştırma ihtiyacı varsa onu da yapalım. Sanayiciden projesini alalım, o projeye uygun bina yapalım. İster kiraya verelim, isterse aynı 30 yıl vadeyle satalım. Kalkınmada öncelikli bölgelerde biz zaten arsayı bedava veriyoruz ama veya yüzde 70-80 hibe veriyoruz ama hala yatırımcıyı...