02 / 05 / 2024

TOKİ nin kuruluş tarihi

TOKİ nin kuruluş tarihi

TOKİ, yaşanılan hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? İşte TOKİ'nin kuruluş tarihi...

TOKİ'nin 2 milyar TL'lik menkul kıymet ihracına SPK'dan onay!

TOKİ'nin Varlık Teminatlı Menkul Kıymet ihraç edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ("SPK") yaptığı başvuru onaylandı.

TOKİ'nin 2 milyon TL borçlanma aracı ihracına SPK'dan onay!

Sermaye Piyasası Kurulu, TOKİ'nin 2 milyon liralık, Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin de 500 milyon avroluk borçlanma aracı ihracına onay verdi...

buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başladı!

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

TOKİ yurtdışındaki müteahhitlere çatı kuruluş olabilir!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin yeni bir enstrüman olarak yurtdışındaki müteahhitler için çatı kuruluş olabileceğini söyledi.

Mehmet Ergün Turan: TOKİ vatandaşlarla barışık bir kuruluştur!

TOKİ Başkanı Turan: ''TOKİ'nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur''

TOKİ'nin 2015 yılı hedefi 50 bin konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2015 yılında 50 bin konut hedefimiz var. Türkiye'de 20 yıl içinde 5,3 milyon konutun dönüşümünün yapılması lazım. TOKİ'nin kentsel dönüşümde de öncü kuruluş haline getirme hedefiyle çalışıyoruz" dedi.

TOKİ'nin görevleri nelerdir?

Özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olan TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Peki TOKİ'nin görevleri nelerdir?

TOKİ'nin kuruluş tarihi!

TOKİ, yaşanılan hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? İşte TOKİ'nin kuruluş tarihi...

Portigon A.G. Merkezi Düsseldorf İstanbul Merkez Şubesi'nin kuruluş izni iptal edildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Portigon A.G. Merkezi Düsseldorf İstanbul Merkez Şubesi'nin kuruluş iznini iptal etti. Firma konuyla ilgili olarak resmi sitesinden duyuru yaptı.

Nihat Ergün, Kocaeli Bilim Merkezi’nin inşaatını inceledi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yakın zamanda gerçekleştireceği Kocaeli Bilim Merkezi ’nin kuruluşuna öncülük eden Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün çalışma alanında incelemelerde bulundu.

TOKİ'nin İzmir'de yatırım miktarı 1 milyar 48 milyon liraya ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKİ'nin İzmir'de bugüne kadar 13 bin 867 konut, 12 ilköğretim, 6 lise, 1 kreş, 19 spor salonu, 9 ticaret merkezi, 7 cami, 4 hastane ve 1 sağlık ocağı inşa ettiğini söyledi...

TOKİ'nin restorasyon kredilerine 25 ilden 104 başvuru yapıldı!

TOKİ'nin tarihi yapıların restorasyonu amacıyla verdiği krediye bu yıl 25 ilden 104 başvuru yapıldı. Gerekli şartları taşıyan binaların yenilenmesi amacıyla cazip koşullarda 125 bin liraya kadar kredi kullandırılabilecek...

TOKİ'nin Diyarbakır’da 2 bin 806 aileyi mağdur ettiği iddia edildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır’ da 2009 yılında yoksul vatandaşlar için uygulanan proje tamamlanamadı. TOKİ' nin, Diyarbakır’da binlerce kişiye verdiği sözü tutmadığı iddia edildi..

TOKİ nin kuruluş tarihi Haberi

TOKİ nin kuruluş tarihi

TOKİ'nin kuruluş tarihi!

Toplu Konut İdaresi olan TOKİ, yaşanılan hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur.


TOKİ Kanunu ise, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu olup, bu kanun 2 Mart 1984 tarihinde kabul edildi. Kanun, 17 Mart 1984 tarihinde 18344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? TOKİ'nin kuruluş tarihi ne zamandır?


TOKİ'nin kuruluş yılı, TOKİ'nin resmi internet sayfasında yer alan tarihçe kısmında yer alıyor:


984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Bu tarihte yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu oluşturulmuştur.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığının işlevi Türkiye'de konut üretim sektörünün teşvik edilerek hızlı artan konut talebinin planlı bir...