02 / 05 / 2024

Toki restorasyon ödemeleri

Toki restorasyon ödemeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1-30 Nisan'da restorasyon kredisi başvurularını kabul edecek. Tarihsel değerleri gelecek nesillere kazandırma amacıyla verilecek kredinin üst limiti bu yıl 140 bin liraya çıkarıldı.

TOKİ 2+1, 3+1 konut ödeme planı açıklandı mı? TOKİ ödemeleri ne zaman başlıyor? Başvuranlar hemen bakın! 

"TOKİ ödeme planı nasıl olacak?" sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılıyor. Kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından peşinat ve taksit ödemeleri merak edilmeye başlandı. Peki TOKİ ödemeleri ne zaman yapılacak? 

2023 TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ 2+1,3+1 konut ödeme planı!

TOKİ çekilişinde hak sahibi olan vatandaşlar taksit ödemelerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. TOKİ isim listesinde yer alan vatandaşlar kura çekiminin sona ermesinden sonra peşinat ve taksit ödemelerinin nasıl olacağını araştırıyor. İşte TOKİ 2023 ödeme planı…

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023?

TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşlar, taksit ödemelerine dair detayları araştırmaya başladı. Peki TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar!

TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödemeleri taksitleri sabit mi kalacak, artacak mı?

Milyonlarca vatandaş TOKİ arsa kurasının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödeme planının detayları açıklandı mı?

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlayacak? Taksitler nasıl ödenecek? Hemen bakın!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim? TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ sosyal konut projesinde ismi çıkan vatandaşlar, TOKİ peşinat ödemelerine dair sorular sormaya başladı. İşte TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtı!

TOKİ peşinat detayları! TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

TOKİ peşinat detaylarına dair merakla araştırılıyor. TOKİ sosyal konut kuralarından isimleri çıkan vatandaşlar “TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde üçüncü etap kura çekilişleri de tamamlandı. Peki TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın...

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

5 soruda TOKİ sosyal konut ödemeleri! TOKİ 2022 ucuz konut projesinde faiz var mı, TOKİ 2022 taksitleri nasıl artacak?

TOKİ 2022 ucuz konut projesinde faiz var mı, TOKİ 2022 taksitleri nasıl artacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. işte 5 soruda TOKİ sosyal konut ödemeleri...

TOKİ taksit ödemeleri ertelenecek mi?

TOKİ'ye borcu olan vatandaşlar uzun zamandır taksit ödemelerinde erteleme olup olmadığını merak ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, taksit ödemelerinde erteleme olmayacağını açıkladı.

Emlak Konut GYO ve TOKİ taksit ödemeleri ertelendi! 

Emlak Konut GYO ve TOKİ, koronavirüs sebebiyle taksitleri erteledi. TOKİ, ödemeleri Haziran'a kadar ertelerken, Emlak Konut GYO Temmuz ayına kadar erteledi...

TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs salgının ülkemizde yayılması ile birçok sektörde yeni düzenlemeler yapıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından para iadesi bekleyen vatandaşlar ise bu dönemde ‘TOKİ para iadesi ödemeleri ertelendi mi?’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı…

Toki restorasyon ödemeleri Haberi

Toki restorasyon ödemeleri

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, İdare'nin tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna katkı sağlamak amacıyla 2005'te "restorasyon kredisi" uygulaması başlattığını anımsattı. 


Şimdiye kadar 588 restorasyon projesi için 52 milyon 834 bin 860 lira tahsis edildiğine dikkati çeken Turan, bunlardan 386 taşınmaz kültür varlığının restorasyonun tamamlanarak, TOKİ tarafından geçici kabulünün gerçekleştirildiğini anlattı.


Turan, kadim bir coğrafyada büyük bir kültürel zenginliğin mirasçısı olunduğuna işaret ederek, "Kültürel ve sosyal hayatta olduğu gibi mimari alanda da bu zenginlik yaşantımızın içinde. Coğrafyamızın bize sunduğu bu mimari zenginliğimizden, yıkılma ve yok olma tehlikesi içinde bulunan tarihsel değerlerimizin gelecek nesillere kazandırılması amacıyla restorasyon kredileri sağlıyoruz" dedi.


"Kredi üst limiti 140 bin liraya yükseltildi"


TOKİ, özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı,...