05 / 05 / 2024

TOKİ taksit ödemeleri ertelenecek mi?

TOKİ taksit ödemeleri ertelenecek mi?

TOKİ'ye borcu olan vatandaşlar uzun zamandır taksit ödemelerinde erteleme olup olmadığını merak ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, taksit ödemelerinde erteleme olmayacağını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ödemelerine ilişkin borç ödemelerinin ertelenmeyeceğini açıkladı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, salgın nedeniyle zor durumda olan  TOKİ  borçlusu vatandaşların taksitlerinin ertelenip ertelenmeyeceğini sordu. Bakan Kurum herhangi bir erteleme planı olmadığını bildirdi.

YENİ BİR PLANLAMA YAPILMADI 

Bakan Murat Kurum, TOKİ tarafından taksit ödemeleri kapsamında, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ait taksit geri ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi ve taksit geri ödemelerinin 2020 Haziran ayından itibaren başlatılmasının sağlandığını hatırlattı. Bakan, taksit ertelemeye ilişkin yeni bir planları olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

TOKİ taksit ödemeleri ertelenecek mi?

“Ertelenen taksit geri ödemelerinin, 2020 Temmuz ayı dönem artışı yapıldıktan sonra Temmuz-Aralık aylarına ait oluşacak geri ödeme taksitlerine ilave edilmek suretiyle 6 eşit taksit halinde tahsil edilmesi kararı alınmış ve bu karar doğrultusunda işlemler yürütülmüştür. Ancak, hâlihazırda taksit ertelemeye ilişkin yeni bir planlama yapılmamıştır.”

 

 

TOKİ'den 2021 müjdesi!


Geri Dön