02 / 05 / 2024

Emlak vergisi 5 taksit ile ödenir mi?

Emlak vergisi 5 taksit ile ödenir mi?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin sene içerisinde ödemeleri gereken vergileri arasında emlak vergisi de bulunuyor. Vergi yasal olarak 2 taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi 5 taksit ile ödenir mi?



Emlak vergisi 5 taksit ile ödenir mi?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin sene içerisinde ödemeleri gereken vergileri arasında emlak vergisi de bulunuyor.


Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ödemeler internet üzerinden "e-belediye sistemi ile de ödenebiliyor.


Emlak vergisi 2 taksit

Emlak vergisi borcu, yasal olarak 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


İsteyen mükellefler vergi borcunun tamamını ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak tüm borcun ilk taksit döneminde ödeme yapmadan, ikinci taksit zamanında ödenmesi mümkün olmuyor.


Emlak vergisi 5 taksit

Kimi bankalar kredi kartına 5 taksit yapabiliyor. Emlak vergisi borcunuzu 2'den fazla taksit ile ödemek istiyorsanız bankaların emlak vergisi kampanyalarını takip edebilirsiniz.


Emlak vergisi banka kampanyaları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön