10 / 05 / 2024

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Dr. Savaş Ş. Barkçin, Osmanlı'da “umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu söyledi.

Mega projelerin etkisi İstanbul’un idari sınırlarını aşıyor!

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen Ev ve Şehir Seminerlerinin 26’ncısı yapıldı.

Dönüşüm alanları sosyal durumlara göre belirleniyor!

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Ev ve Şehir Seminerleri’nin 16’ncısı gerçekleşti. Doç. Dr. Betül Duman, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Etkileri’ni değerlendirdi.

Fmt Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fmt Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Toros Tütüncü, Murat Büyükgöze ve Fazlı Gözütok ortaklığında kuruldu.

Kıbrıs'ta Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi oluşturuluyor!

Kıbrıs'ta Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği tarafından yürütülen "Arazi ve Gayrimenkul Geliştirme Stratejisi" oluşturuluyor. Strateji metni hazırlanmasına yönelik çalışmaların ilk günü tamamlandı.

Ev ve Şehir Seminerleri’nin 17’incisi gerçekleşti!

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Ev ve Şehir Seminerleri’nin 17’incisi gerçekleşti.

Gayrimenkul geliştirme sertifika programı 13 Mart'ta yapılacak!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. GİSP üyeleri 13 Mart 2017 tarihinden itibaren gayrimenkul geliştirme sertifika programını gerçekleştiriyor.

Ev ve Şehir Seminerleri'nin 14'ncüsü gerçekleşti!

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ev ve Şehir Seminerleri'nin 14'ncüsü İstanbul'da gerçekleştirildi.

Sapanca Hill Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Sapanca Hill Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Murat Tok, Recep Gücüyener ve Mehmet Tok imzasıyla kuruldu.

Avrasya Arazi Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Geliştirme Merkezi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya Arazi Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Geliştirme Merkezi Ticaret Limited Şirketi, Nihat Enver Ülger tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 4 Aralık'ta kuruldu.

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi Beykoz Şubesi açıldı!

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi Beykoz Şubesi, Timur Holding ve Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi ve NEF marka kurucusu olan Erden Timur'un Şube Müdürlüğü'nde açıldı...

Orsa Tasarım Ürün Geliştirme ve İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orsa Tasarım Ürün Geliştirme ve İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cansu Nuras tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Mayıs'ta Ümraniye, Esenkent Mahallesi'nde kuruldu.

Zios Proje ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Zios Proje ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Kadir Kurtuluş tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Nisan tarihinde Esentepe, Büyükdere Caddesi, Onur İşhanı'nda kuruldu.

Kemal Arif Tavros’un İş geliştirme ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu!

Tavros’un İş geliştirme ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına tecrübeli bir isim olan Kemal Arif atandı. Arif doğal kaynak yatırım ve ticareti, gayrimenkul geliştirme ve spor yatırım gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi...

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Haberi

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

Bir kültürün mabet mimarisi ve müziği incelendiğinde, o kültürün medeniyetiyle ilgili genel bir kanaata ulaşılacağını söyleyen Dr. Savaş Ş. Barkçi, müzik ve mimarinin bir medeniyetin iki mührü olduğunu vurgulayarak, “Mimari, yapılarla yapılan müzik; müzik ise seslerle yapılan mimaridir” diye konuştu.

TOKİ Dergi’deki habere göre, Barkçin, müzik ve mekân ilişkisinin temel bir ilişki olduğunu ve musikideki makam, perde ve usul kavramlarının mekânsal olduğunu aktardı. Bunların her birinin mimaride de bir karşılığı olduğuna değinen Barkçin, “Medeniyetimizdeki bütün makamların ve usullerin temeli, kulluğun dışa yansımasıdır. Dolayısıyla müzikteki makam aslında içimizdeki âlemlerin her birinin adıdır” dedi.

Barkçin ayrıca, “Bir şeyi ölçülü, ahenkli ve güzel yaptığını zaman biz ona müzik deriz, mimari deriz. Bu ölçüye sahi olmayan medeniyet, mimari ya da müzik, insanlığa bir şey katmaz”...