05 / 05 / 2024

TOKİ sukuk modeli nedir

TOKİ sukuk modeli nedir

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

Samsun İlkadım'a Beştepe Külliyesi modeli!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından bölgeye İlkadım Belediyesi yeni belediye hizmet binası inşa ediliyor. Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni belediye hizmet binasının Beştepe Külliyesi gibi olacağını söyledi.

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde Türkiye modeli yarattık!

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kılıç, kentsel dönüşümde bir Türkiye modeli yarattıklarını belirtti.

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

Sur Çelik Kapı Kanal modeli ile 2016 yılına damga vurdu!

Sur Çelik Kapı, son teknolojiyi kullanarak tasarladığı Kanal modeli ile 2016 yılına damga vurdu. Kanal, özgün cam tasarımı ve üst düzey güvenlik sistemiyle 2016 yılının en çok tercih edilen ürünü oldu.

Mozambik’e TOKİ modeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambikli işadamlarına çağrıda bulundu. Erdoğan, “14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik’te bunu niye yapmayalım?” dedi

Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması yapıldı!

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması düzenlendi. Maketler testlere tabi tutularak depreme dayanıklılık performansları ölçüldü.

Tok Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Grup İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Özkan Tok ve Veli Tok imzasıyla kuruldu.

Neo Yapı Florida'da yatırım modeli geliştirdi!

Neo Yapı, 45 senelik tecrübe ile 2000 senesinden itibaren 200 bin metrekarenin üzerinde işyeri ve konut projesine imza attı.Neo Yapı şimdi ise NFH Yatırım Modeli (Neo Florida Home) geliştirdi.

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

Yap-İşlet-Devret modeli mi risksiz, taşeronluk mu?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Yap-İşlet-Devret modeli ve taşeronluğun risklerinden bahsetti. İşte o yazı...

TOKİ, sosyal konut üretim modelini dünyaya tanıtacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatacak.

Naci Ağbal: Türkiye'ye yepyeni teşvik modeli kazandırdık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye'ye yep yeni teşvik modeli kazandırdık " dedi.

TOKİ sukuk modeli nedir Haberi

TOKİ sukuk modeli nedir

Seçim beyannamesinde sosyal projelere ağırlık veren AK Parti, özellikle konut problemini çözmek çalışmalarını hızlandıracak. Şu ana kadar on binlerce yoksulu ve dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak. İşte atılması planlanan adımlar:


"Kentsel Dönüşüm Alanları Strateji Belgesi" hazırlanıyor. Belgeyle afet riski yüksek alanlar, artı değer üretme potansiyeli yüksek alanlar ve projeden yararlanacak kişi sayısı gibi kriterler oluşturulacak.


Yeni dönemin önceliklerinden biri alt gelir gruplarının ev sahibi olması. TOKİ, bu süreçte başrolü oynayacak. Ayrıca emekliler için aylık 250 TL bedelle, 240 taksitle konut edinme imkânı öngörüldü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Anadolu'nun hemen hemen her yerinde 250 lira taksitle ev talebini karşılayacak imkânımız var. Emeklilerimiz bizi takip etsinler" dedi.


Yeni finansman modelleri uygulamaya geçirilecek. Kentsel...