18 / 05 / 2024

toki sulukule dönüşüm ücreti

toki sulukule dönüşüm ücreti

TOKİ Sulukule'de anahtar teslimleri başladı. Heyecanla yeni evlerine giren aileler, proje başlarken aylık 1,250 olan dönüşüm bedellerinin 2 bin 500 liraya çıkarılmasından şikâyetçi oluyor...

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

Yılkanur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurtaç Yılmaz, TOKİ'nin kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgenin bütün sorunlarını çözüp kendilerine ulaştırdığını belirtti.

Turan Hançerli: TOKİ kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar üretti!

İstanbul’da yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle birlikte yeniden 1999 depreminin etkileti hatırlandı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, Avcılar'daki durumu anlatırken, 20 yılın heba edildiğini, TOKİ’nin kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar ürettiğini dile getirdi...

TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler!

Konut sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefleyen TOKİ, kentsel dönüşüm projelerinde faaliyet göstermek üzere yetkilendirildi. Peki bunun için ne yapmak gerekiyor? İşte TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler...

TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ilişkin 4 soru TBMM'de!

2014-2018 yılları arasında yıllar bazında taahhüt edilen tarihlerde bitirilemeyen TOKİ kentsel dönüşüm projesi sayısı meclis gündemine taşındı...

TOKİ Tozkoparan dönüşüm ihalesi için geri sayım!

Kentsel dönüşümün merakla beklendiği Güngören Tozkoparan'ın dönüşümü için tarih belli oldu.  60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan dönüşüm projesi için ihale günü heyecanla bekleniyor. 

TOKİ Tozkoparan dönüşüm ihalesi 18 Temmuz'da!

60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan dönüşüm projesi için ihale tarihi belli oldu. Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi 18 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den dönüşüm projeleri için danışmanlık hizmeti ihalesi!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projelerinin Hazırlanması ile İlgili Mühendislik ve Mimarlık İşleri Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Şehzadeler'de TOKİ ile dönüşüm için imzalar atıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerinde dönüşüm başlıyor. 

TOKİ Rize Güneysu'da kentsel dönüşüm yapacak!

TOKİ Rize Güneysu'ya bağlı Ulucamii Mahallesi'nde 158 konutluk kentsel dönüşüm ve gelişim projesi yapacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kuraları bugün çekilecek!

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kura çekilişi bugün yapılacak, proje kapsamında 325 adet konut bulunuyor.

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kura sonuçları listesi!

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kura sonuçları listesi henüz açıklanmadı, proje 325 adet konuttan meydana geliyor.

toki sulukule dönüşüm ücreti Haberi

toki sulukule dönüşüm ücreti

Sulukuleliler, teslim edilen evlerin hâlâ eksikleri olduğunu söylüyor. Roman vatandaşların yaşam alanı olarak bilinen Sulukule'de 2006 yılında başlayan tartışmalı kentsel dönüşüm projesinin sonuna gelindi. 


Anıtlar Kurulu'ndan tescilli tarihi binaların da bulunduğu bölgede eski yapılar yıkılarak yerine lüks apartman daireleri yapılırken, tarihi yapıların da restore edileceği belirtildi. Proje başlangıcında yeni alanın mahalle olarak korunacağı söylense de son karar site olacağı yönünde. Site yönetimini ise TOKİ iştiraki Emlak Yönetim üstlendi. Anahtar teslimlerinin başladığı sitede çalışmalar ise henüz tamamlanmış değil. 


'Geç gelen giremez' Bölgenin hem Neslişah Mahallesi'ndeki girişi, hem de Vatan Caddesi'ne bakan girişi şantiye personelleri tarafından korunuyor. Gece ise demir kapılar kapanıyor. Geç saatte evine girmek isteyen konut sakinleri kapıda kalmaktan şikayetçi. Şimdilik yaklaşık 20 aile yeni evlerine yerleşmeye başlamış. Orhan ve Feriha...