07 / 07 / 2024

toki tarihi evleri turizme kazandırıyor

toki tarihi evleri turizme kazandırıyor

Bartın'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle yeniden hayat buluyor.

İstanbullulara müjde! TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 ev satışa çıkıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 evi satıyor. Peki Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı'nda yer alan evlerin fiyatları ne kadar? 

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Ardahan kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Ardahan evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Şırnak evleri hangi ilçelerde yapılacak? soruları şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. İşte TOK kura çekimine dair merak edilenler!

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var?

TOKİ 2020 evleri hangi illerde var sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projeler için başvurular 16 Aralık tarihi itibariyle başlayacak.

Konya TOKİ Emekli Evleri ile ilgili 4 soru!

Konya'da TOKİ aracılığıyla yapılan evlerden emeklilerin yararlandırılmasına yönelik çalışmalar ve Meram Gödene ve Beybeste'de yapılan dairelerin çekilişlerinin tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şener, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi evleri restore ediyor.

Beykoz'un tarihi evleri kayıt altına alınıyor!

Beykoz Belediyesi, tescil kaydı oluşturulan tarihi yapılar arasında can ve mal güvenliğini tehdit eden toplumun hoş görmediği olayların yaşandığı Merkez, Yalıköy ve Kanlıca mahallelerindeki 28 yapıyı kayıt altına alıyor..

Çanakkale Adatepe köyünde taş evler 2-3 milyon liraya satılıyor!

Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı oldu.

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

toki tarihi evleri turizme kazandırıyor Haberi

toki tarihi evleri turizme kazandırıyor

Bartın'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle yeniden hayat buluyor. Bin yıllık tarihi ile Gaskalar, Hititler, Bitinyalılar, Paflagonyalılar, Romalılar, Rumlar gibi uygarlıklara ev sahipliği yapan Bartın'da kentin eşsiz dokusuna uygun olarak sahipleri tarafından inşa edilen tarihi ahşap evler, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2005 yılında TOKİ destekli başlattığı proje ve uygulama yardımlarıyla yeniden inşa edilerek turizme kazandırılıyor. Son 10 yılda 111 tarihi yapıya proje yardımı, 41 yapıya da uygulama yardımı olmak üzere toplamda 2 milyon 170 bin TL'lik desteğin sağlandığı restorasyon çalışmaları sonucu yeniden hayat bulan binalar bir yandan yeni yuvalara ev sahipliği yaparken, diğer yandan da turizm alanında konaklama tesisi ve restoran olarak hizmet veriyor.  30'a...