27 / 04 / 2024

TOKİ tarihi ahşap evleri turizme kazandırıyor!

TOKİ tarihi ahşap evleri turizme kazandırıyor!

Bartın'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle yeniden hayat buluyor.



Bartın'da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı,  TOKİ  ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle yeniden hayat buluyor. Bin yıllık tarihi ile Gaskalar, Hititler, Bitinyalılar, Paflagonyalılar, Romalılar, Rumlar gibi uygarlıklara ev sahipliği yapan Bartın'da kentin eşsiz dokusuna uygun olarak sahipleri tarafından inşa edilen tarihi ahşap evler, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2005 yılında TOKİ destekli başlattığı proje ve uygulama yardımlarıyla yeniden inşa edilerek turizme kazandırılıyor. Son 10 yılda 111 tarihi yapıya proje yardımı, 41 yapıya da uygulama yardımı olmak üzere toplamda 2 milyon 170 bin TL'lik desteğin sağlandığı restorasyon çalışmaları sonucu yeniden hayat bulan binalar bir yandan yeni yuvalara ev sahipliği yaparken, diğer yandan da turizm alanında konaklama tesisi ve restoran olarak hizmet veriyor.  30'a yakın binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Bartın Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, vatandaşları Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve kalkınma ajanslarının sağladığı avantajlardan faydalanmaya davet etti. 


Vatandaşlara müdürlük olarak her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydeden Dursun, tarihi evi olan vatandaşları 2015 yılı desteklemelerinin son başvuru tarihi olan 30 Nisan'a kadar müdürlüğe beklediklerini aktardı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da tarihi evi olan vatandaşları TOKİ'nin sağladığı desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu. 


FATMA HANIM KONAĞI NOSTALJİ SUNUYOR 

Selçuklu mimarisi ite misafirlerine nostalji yaşamaları imkanını sunan Karakaş Caddesi'ndeki Fatma Hanım Konağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TOKİ destekleriyle hayat buldu. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön