04 / 05 / 2024

TOKİ vekaletname örneği

TOKİ vekaletname örneği

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kimseler adına başvurular vekaletname ile bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak vekaletnamede bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

TOKİ vekaletname örneği!

TOKİ başvuruları vekaletname verilerek bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Vekaletnamede yer alacak esaslar, vekaletnamenin nasıl olması gerektiğine ilişkin hususlar TOKİ Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. İşte TOKİ vekaletname örneği..

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı için vekaletname örneği!

İmar barışında yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabiliyor. İşte imar barışı için vekaletname örneği..

Kira sözleşmesi için vekaletname örneği!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira sözleşmesi için vekaletname verilebiliyor. İşte kira sözleşmesi için vekaletname örneği..

Gayrimenkul satış vekaletnamesi örneği!

Vekaletnameler, noterlikçe düzenleniyor. Vekaletname ile bir kimse adına başka bir kimse işlem yapabiliyor. Vekaletname ile gayrimenkul satışı da yapılabiliyor. İşte gayrimenkul satış vekaletnamesi örneği..

Tapu vekalet örneği 2016!

Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge oluyor. İşte tapu vekalet örneği 2016..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhit arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat işlemleri için arsa sahibi müteahhite vekalet veriliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği..

İnşaat ruhsatı için vekaletname örneği!

İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda her bir hissedarın vekaletnamesi ve muvaffakatnamesi dilekçe ekinde yer alması gerekiyor. Verilen vekaletnamede inşaat ruhsatı işlerinin de belirtilmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı için vekaletname örne

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

İpotek koyma vekaletname örneği!

İpotek koyma işlemleri vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, ipotek koyma için vekalet nasıl verilir? İşte ipotek koyma vekaletname örneği..

Daire satışı için vekaletname örneği!

Kimi zaman iş, hastalık vs gibi nedenler ile tapuya gidilemeyebiliyor. Bu durumda taraflar kendi yerine bir başkasını vekil olarak atayabiliyor. İşte daire satışı için vekaletname örneği...

Miras intikali için vekaletname örneği!

Miras intikali işlemlerini tüm mirasçılar hepbirlikte yapabileceği gibi, tek bir mirasçı da yapabiliyor. Miras intikal işlemleri vekil atayarak da yapılabiliyor. Vekil, vekaletname verilerek atanıyor. İşte miras intikali için vekaletname örneği...

Apartman toplantısı vekaletname örneği!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanda düzenlenen toplantıya katılamayan maliklerden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Peki, malik kime ve nasıl vekaletname verebilir? İşte apartman toplantısı vekaletname örneği..

Müteahhit vekaletname örneği!

Arsa sahibi tarafından müteahhit firmaya veya firma yetkilisine sözleşmeye konu arsa üzerinde konut yapılabilmesi için vekalet veriliyor. Peki, vekaletname ile müteahhite hangi yetkiler verilir? İşte müteahhit vekaletname örneği...

TOKİ vekaletname örneği Haberi

TOKİ vekaletname örneği

TOKİ vekaletnamesi nasıl olmalı?

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kimseler adına başvurular vekaletname ile bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak vekaletnamede bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


TOKİ vekaletnamesinde yer alması gereken konular, TOKİ'nin Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. TOKİ vekaletnamesinde yer alacak maddeler ve vekaletname örneği aşağıda yer alıyor:


TOKİ vekaletnamesinde yer alması gereken konular

TOKİ Başkanlığınca satışa sunulan konutlardan satın almak üzere başvuruda bulunmaya,

Konut seçmeye,

Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamaya,

Satın almış olduğum konutun peşinatını ödemeye ve borçlanmaya,

Taksitlerini yatırmaya,

Konutu teslim almaya,

Damga Vergisi, KDV, banka komisyonu ve diger masrafları yatırmaya,

Konut seçim, konut teslim tutanağı, konut tespit föyünü ve bu husustaki tüm evrakları imzalamaya yetkilidir.


TOKİ vekaletname örneği..


V E K A L E T N A M E

Toplu Konut İdaresi (Toki) ile ilgili birimleri tarafından yapılacak olan Türkiye...