16 / 05 / 2024

toki yabancı ülkeler

toki yabancı ülkeler

TOKİ, Irak'ın yeniden inşasında model oldu -Rejim değişikliğinin ardından yeniden yapılanma sürecine giren Irak, inşaat sektöründe TOKİ'yi model aldı...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Yabancıların o ilçedeki konutlara ilgisi arttı!

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve kaliteli yaşam endeksinde 12. sırada yer alan Küçükçekmece gayrimenkulde yabancıların ilgi odağı oldu. Küçükçekmece’de yabancıya satışta başı çeken ülkeler, İran, Çin, Irak, Azerbaycan, Suudi Arabistan oldu.

Yabancılara konut satışı yüzde 8 arttı!

Bu yıl pandemi sebebiyle Mart-Temmuz ayları arasındaki dönemde ülkeler arası uçuşların durması nedeniyle sekiz aylık süreçte yabancılara konut satışı toplamda 20 bin 896'ya düştü. Sınırların yeniden açılmasıyla beraber ise geçen yılın ağustos ayına göre yabancılara konut satışı yüzde 8 arttı.

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

Türkiye'den en çok konut alan ülkeler hangileri?

Türkiye'den yabancıların konut alma sayıları geçtiğimiz döneme göre büyük bir yükseliş kaydetti. Türkiye'den en çok konut alan ülkeler hangileri? Hangi ülkenin vatandaşları Türkiye'den konut almayı tercih ediyor? 

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

Yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir?

Yabancıların konut alımlarında kullanılacakları konut kredisi, konut kredisi faiz oranları da bankadan bankaya ülkeler arası mevzuata göre değişkenlik göstermektedir. Peki yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir*

TOKİ Bodrum Konutları yabancılara mı satılacak?

CHP Muğla Milletvekili Akın Ustündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, TOKİ'nin Bodrum'da konut yaparak yabancılara satacağı iddiasını sordu. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise iddiayı yalanladı.

2006 yılında TOKİ yabancılarla masada!

2006 yılında Toplu Konut İdaresi, yeni projeler ve açılımlar için yabancılarla masaya oturmuş. Malezyalı Encort ile masaya oturarak ortaklık kuran TOKİ, Körfez ülkelerinde ve Türkiye'de projeler yürütecekmiş.

Yabancı konut yatırımcısının yeni gözde ülkesi Türkiye!

Türkiye, yabancı yatırımcıların en çok ilgi duydukları ülkeler listesinde başı çekiyor. Türkiye’de son yıllarda üretilen gayrimenkul projelerinde hızlı bir gelişim yaşanırken yabancı yatırımcılar da proje konusunda oldukça seçici.

Yabancı turist sayısı 37 milyona ulaştı!

Türkiye'ye geçen yıl gelen yabancı turist sayısı yüzde 5.5 artışla 36.8 milyon kişi oldu. Almanya 5.2 milyonla yine başı çekti. İran'dan gelen turist sayısı ise yüzde 33 arttı. Ziyaretçi sayısı azalan ülkeler ise Norveç ve Ukrayna oldu.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

Dünya turizm potansiyeline sahip ülkeler arasında ilk 5'e girmeyi hedefleyen Türkiye'ye, temmuz ayında gelen yabancı turist sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,52'lik artış görüldü...

toki yabancı ülkeler Haberi

toki yabancı ülkeler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2016'ya kadar 2,5 milyon konuta ihtiyacı olan Irak'a model oldu. 


TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak Yerel Yönetimi, toplu konut alanındaki sorunları aşmak amacıyla öncelikle Türkiye'de başarıyla uygulanan TOKİ modeli çerçevesinde, yeni bir yapılanma kuracak. 


Bu kapsamda Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi başkanlığında, Kuzey Irak Yatırım Kurulu Hukuk, İdare ve Mali İşler Genel Müdürü Muhammed Emin ve Kuzey Irak Ekonomik Kurul Genel Sekreteri ve Başbakan Danışmanı Osman Şiwani'den oluşan heyet, yarın TOKİ'yi ziyaret edecek. 


Heyet, model olarak tercih ettikleri TOKİ'de Başkanı Ahmet Haluk Karabel'den brifing alacak. 

     

Uluslararası düzeyde ilgi

     

TOKİ'nin, yurt içindeki konut sunumu modelleri, özellikle son yıllarda uluslararası düzeyde ilgi çekiyor. İdare, toplu konut alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde...