15 / 11 / 2024

TOKİ yasal süreç

TOKİ yasal süreç

Kira öder gibi ucuza konut sahibi olma hayali ile TOKİ'den ev alanlar, pahalı tutarlar karşısında zorluk çekince taksitler aksama başladı. Sayıştay'ın TBMM'ye gönderdiği rapora göre 12 bin 777 mülk sahibi, 10 ve üzeri sayıda taksidini ödeyemedi.

Kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal süreye uyulmaması kiracılı ev alımlarını durdurdu!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal olarak süreye uyulmayıp yıllarca zorla mahkemelerde sürdürülmesinin kiracılı ev alımlarını bile durdurduğunu belirtti.

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi!

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi geldi. Buna göre, yapılmayan iş miktarı için süre uzatımı ve fiyat farkı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından düzenlemeler gerçekleştirilebilecek. 

TOKİ taksitlerini ödeyemeyen 12 bin 777 aile için yasal süreç başlattı!

Kira öder gibi ucuza konut sahibi olma hayali ile TOKİ'den ev alanlar, pahalı tutarlar karşısında zorluk çekince taksitler aksama başladı. Sayıştay'ın TBMM'ye gönderdiği rapora göre 12 bin 777 mülk sahibi, 10 ve üzeri sayıda taksidini ödeyemedi.

TOKİ bir süre yurt dışında çalışsın!

Konut sektörü için TOKİ’ye “Bir süre Türkiye’de ev yapma” çağrısında bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, "TOKİ yurt dışındaki işlere yoğunlaşsın, hatta aldığı işleri Türkiye’de yeterliliği olan firmalarla birlikte yapsın. Burada birkaç yıl yeni konut projesi yapılmayabilir" dedi...

Folkart'tan Basmane açıklaması: Süre doldu Basmane iade edildi!

TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti...

İmar barışında ek süre olur mu? 

31 Aralık’ta başvuruları sona erecek imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

İmar barışı başvurularında süre uzayacak mı?

8 Haziran'da uygulamaya alınan imar barışı başvurularının 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatıldı. Peki, imar barışı başvurularında süre yeniden uzayacak mı?

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

İmar barışında bir aydan kısa süre kaldı!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Yüksel, "İmar barışına başvuru süresinin dolmasına bir aydan kısa süre kaldı. Başvurular aralık sonu doluyor" dedi..

İmar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

Başvuru dönemi Haziran ayında başlayan imar barışında son tarih uzatıldı. Peki, imar barışında yeni süre ne zaman bitecek?

İmar barışında süre uzatıldı!

İmar barışında süre uzatıldı. İmar barışında süre uzatımı açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptali davasında hukuki süreç devam ediyor...

TOKİ yasal süreç Haberi

TOKİ yasal süreç

Kira öder gibi ucuza konut sahibi olma hayali ile TOKİ'den ev alanlar, pahalı tutarlar karşısında zorluk çekince taksitler aksama başladı. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Sayıştay'ın TBMM'ye gönderdiği rapora göre 12 bin 777 mülk sahibi, 10 ve üzeri sayıda taksidini ödeyemeyince borç miktarı 330 milyon 385 bin 994 Türk Lirası'nı buldu.

15 ve üzeri taksidi ödenmemiş olan mülk sayısı 8 bin 884, bu taşınmazlara ait ödenmeyen borç ise 286 bin 179 Türk Lirası olarak kaydedildi.  20 ve üzeri ödenmeyen taksit sayısına bağlı 6 bin 898 taşınmaz bulunduğu ve bunlara ait 253 milyon 382 bin Türk Lirası tutarında borç olduğu, 25 ve üzeri ödenmeyen taksit sayısına bağlı 5 bin 525 mülk bulunduğu ve bu taşınmazların borç tutarının 225 milyon 575...