05 / 05 / 2024

tokiden vazgeçme

tokiden vazgeçme

TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar ya da başvuruda bulunanlar TOKİ'den vazgeçerse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi geri iade edebilir mi?

Bakan Nebati’den mükelleflerin su serpen açıklama! Artık o işlemlere gerek kalmayacak

 İşe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine başvuru yapma devri bitiyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Mustafa Varank'tan Volkswagen'in yatırımdan vazgeçme kararına ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Urla'daki bazı arazilerde kamulaştırmadan vazgeçildi! 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çeşme ve Urla’da acil kamulaştırma kararı alınan arazilerin bir bölümündeki kamulaştırma işleminden vazgeçildi...

Vergi borcu olanlar dikkat! Hazine'den önemli açıklama!

Hazine, vergide "kanun yolundan vazgeçme" uygulamasının detayları vergi ve ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda, vergi mahkemesince verilen istinaf yolu açık kararlar ile bölge idare mahkemesince verilen temyiz yolu açık kararlar şeklinde açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Ece Erken Çeşme'den alacağı yeni evi buldu!

Sunucu Ece Erken, Çeşme'de yeni alacağı evi buldu. Alaçatı'da milli futbolcular Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'la 3 senedir komşu olan Erken, Çeşme'den vazgeçmeyeceğini ve yeni satın alacağı yazlıkta karar kıldığını söyledi.

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

Derin Mermerci, dairesini kiralamaktan vazgeçti!

Galata'daki Doğan Apartmanı, bazı yeni ev sahipleri yüzünden eşsiz görünümünü kaybetti. Derin Mermerci de dairesini 'Tarihi görünüme zarar gelir' korkusuyla kiralamaktan vazgeçti.

İnşaat sektöründen vazgeçme imkanımız yok!

Vedat Demiröz, inşaat sektörü yüzde 23-25 büyürken Türkiye'nin yüzde 8 büyüdüğü yıllar olduğunu belirterek, "Lokomotif inşaat sektörüydü. Bizim bu sektörden vazgeçme imkanımız yok. Bu sektör Türkiye'nin geleceği" dedi.

Maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin ödendiği; taşınmazın tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlenilen sözleşme ise maketten konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

tokiden vazgeçme Haberi

tokiden vazgeçme

TOKİ'den vazgeçmek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar veya olmak isteyenler zaman zaman bütçe konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Peki, başvuruda bulunduktan sonra TOKİ'den vazgeçilirse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi iade edebilir mi?


TOKİ'den vazgeçme ve TOKİ iadeleri ile ilgili esaslar TOKİ Konut Edindirme Rehberinde açıklanıyor:


Ödemelerde zorluk çeken TOKİ ev sahipleri, evi TOKİ'ye iade edebilir mi?

TOKİ'den konut sahibi olan alıcılar, ödemelerde zorluk çekmeleri halinde TOKİ'ye evi iade edebiliyor. Bu hususta en çok merak edilen noktalar arasında yapılan ödemelerin geri iade edilip edilemeyeceği oluyor.


İade durumlarında sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade ediliyor.


Başvuruda bulunanların konut almaktan vazgeçmesi halinde başvuru bedelleri geri ödeniyor mu? 


Bu uygulamalarda, ihale işlemleri talebe göre...