02 / 05 / 2024

tokinin kuruluş amacı

tokinin kuruluş amacı

TOKİ, yaşanılan hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? İşte TOKİ'nin kuruluş tarihi...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Sanayi bölgelerinin kuruluş süreci hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgesi, endüstri bölgesi, teknoloji geliştirme bölgesi, serbest bölge ve sanayi siteleri kuruluş sürecini hızlandırmak amacı ile önceden uygun alanları belirleyecek. 

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Töreni 4 Ocak'ta!

1988 yılından bu yana, kuruluş amacı doğrultusunda betonun doğru ve yerinde kullanımını özendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl THBB Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenl

Erciş'te kentsel dönüşüm koordinasyon kurulu oluşturuldu!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuların daha hızlı yürütülmesi amacıyla “Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Kurulu” oluşturuldu.

Kültürpark İzmir'e sivil toplum kuruluşlarından destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe taşımak amacıyla hazırladığı “Kültürpark İzmir” projesine kentin iki önemli sivil toplum kuruluşundan destek geldi.

OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak amacıyla Organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinde yönetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Peki, OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu oluşturuluyor!

Faizsiz finans sisteminin daha hızlı ve sağlıklı gelişmesi amacıyla Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasına ilişkin Başbakanlık genelgesi yayımlandı.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu emlak sektörünü değerlendirdi!

GYODER Yüksek İstişare Kurulu, 1 Kasım Genel Seçimi sonrası gayrimenkul sektörünün önümüzdeki dönemine ışık tutması amacıyla 2015 yılı 3. çeyrek ekonomik ve sektörel verilerini değerlendirdi.

İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu toplantısı yapıldı!

Çevre mevzuatından kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilgili tarafların aynı platformda buluşmasını sağlamak üzere teşkil edilen İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu toplantısı gerçekleştirildi...

Yeşil GYO yönetim kurulu raporu sonucunu yayınladı!

Yeşil GYO 2015 yılında gerçekleşecek benzer yaygınlık ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla Yönetim Kurulu tarafından 16.06.2015 tarihinde hazırlanan raporun sonuç bölümünü yayınladı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 35 arttı!

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, son 1 yılda yüzde 35 artarak 3 bin 581 megavata yükseldi. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımını artırmaya çalışan Türkiye, rüzgardan enerji üretimine hız veriyor

TOKİ'nin kuruluş tarihi!

TOKİ, yaşanılan hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? İşte TOKİ'nin kuruluş tarihi...

İpotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar!

İlgili tebliğte yer alan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar nelerdir? İpotek finansmanı kuruluş başvurusu nasıl yapılır?

tokinin kuruluş amacı Haberi

tokinin kuruluş amacı

TOKİ'nin kuruluş tarihi!

Toplu Konut İdaresi olan TOKİ, yaşanılan hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur.


TOKİ Kanunu ise, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu olup, bu kanun 2 Mart 1984 tarihinde kabul edildi. Kanun, 17 Mart 1984 tarihinde 18344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? TOKİ'nin kuruluş tarihi ne zamandır?


TOKİ'nin kuruluş yılı, TOKİ'nin resmi internet sayfasında yer alan tarihçe kısmında yer alıyor:


984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Bu tarihte yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu oluşturulmuştur.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığının işlevi Türkiye'de konut üretim sektörünün teşvik edilerek hızlı artan konut talebinin planlı bir...