04 / 05 / 2024

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanını kim yapacak

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanını kim yapacak

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Ant Yapı Rusya'da yeni bir havalimanı daha inşa edecek!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’da Sibirya Bölgesi’nin en büyük kenti Novosibirsk’te bulunan uluslararası Tolmaçevo Havaalanı’nın inşaatına başladı.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasını Ant Yapı inşa edecek!

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

Yunuseli Havaalanı'nın arazinin akıbeti merak ediliyor!

Bursa'nın şehir merkezinde bulunan Yunuseli Havaalanı'nın bulunduğu arazinin havaalanı statüsünden çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayhan Barut: Adana Havaalanı kapatılmasın!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı’nın milyonlarca insanın kullandığını dile getirerek kapatılmaması için çağrı yaptı...

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları mecliste!

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tokat Yeni Havaalanı’nın yüzde 65’i tamamlandı!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Yeni Havaalanı inşaatının yüzde 65'lik kısmının tamamlandığını belirtti. Havaalanının 2020 Haziran ayında bitmesi öngörülüyor…

Ankara Esenboğa Havaalanı'nın raylı sistem ihtiyacı mecliste!

Ankara'nın çevre ilçelerine ve Esenboğa Havaalanı'na ulaşım için raylı sistem yapılması ihtiyacı meclis gündemine taşındı...

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanını kim yapacak Haberi

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanını kim yapacak

Sibirya bölgesinin en büyük kenti olan Novosibirsk'teki Tolmaçevo Havaalanı'nın yeni terminal binasını Türk şirketi Ant Yapı inşa edecek.

İmza törenini yakından takip eden Sputnik muhabirinin aktardığına göre yeni terminal binasının inşasını öngören sözleşmenin bedeli 13.7 milyar ruble (186 milyon dolar) şeklinde belirlendi.

Sözleşme, Novosibirsk Bölge Valisi Andrey Travnikov'un huzurunda Aeroport Tolmaçevo A.Ş. Genel Müdürü Yevgeniy Yankileviç ve Ant Yapı Genel Müdürü Gencay Akay tarafından imzalandı.

Tolmaçevo Havaalanı projesinin ilk etabının 2020 yılında tamamlanması ve Dünya Gençler Hokey Şampiyonası'na yetiştirilmesi bekleniyor. Böylece havaalanının yolcu kapasitesi senelik 10 milyona çıkacak. İkinci aşama ise 2025 yılında tamamlanacak.

1991 yılından beri Rusya'da faaliyet gösteren Ant Yapı, Moscow City'den Soçi Olimpiyat Köyü'ne kadar çok sayıda önemli projeye imza attı.

Ant Yapı, yurt dışındaki başarılarıyla bir kez daha...