18 / 05 / 2024

tophane meydanı nerede

tophane meydanı nerede

İstanbul SMD Başkanı Ersen Gürsel Taraf Gazetesi'ndeki yazısında "Tophane Meydanı'nı nasıl kaybettik?" sorusuna yanıt verdi.. Gürsel yazısında: "İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı kayboldu" dedi...

Gamador Meydan nerede? Gamador Meydan fiyat listesi!

Gamador Meydan nerede sorusunun yanıtı ve Gamador Meydan fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte vade farksız 36 ay taksit imkanı sunulan Gamador Meydan detayları...

Meydan Başakşehir nerede?

Meydan Başakşehir nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Meydan Başakşehir nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Manisa Meydan nerede?

Manisa Meydan nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Manisa Meydan projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

EON Meydan nerede?

Sultanbeyli'de Eon İnşaat imzası ile hayata geçirilen Eon Meydan projesi yarın resmen satışa çıkacak. 2020 yılında teslim edilecek projede 220 adet daire ile 54 dükkan yer alıyor. Peki Eon Meydan nerede yer alıyor?

E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

"Şehrin Kalbine Dokun" sloganıyla basına tanıtılan E5 Meydan Sefaköy projesi Torkam İnşaat ve Nar iş ortaklığı tarafından hayata geçirilecek. Peki E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

Meydan Halkalı nerede?

Meydan Halkalı Konutları için 12 ay vade imkanı sağlanıyor. Toplamda 287 konut ve 56 ticari birimin yer aldığı proje 8 bin 800 metrekarelik alan üzerinde hayata geçiriliyor. Peki Meydan Halkalı nerede?

Gültaş Meydan Halkalı Rezidans nerede?

Meydan Halkalı'da teslimlerin 2017 yılı sonunda gerçekleşmesi öngörülüyor. Proje 287 daire ve 56 ticari birimden oluşuyor. Peki Gültaş Meydan Halkalı Rezidans nerede?

Gültaş Meydan Halkalı Evleri nerede?

Gültaş Meydan Halkalı Evleri nerede? Gültaş İnşaat imzasını taşıyan Meydan Halkalı Evleri projesi, Halkalı Çamlığı'nı geçince Halkalı Meydanı'nda, Çamlıküstü mevkiinde İkitelli Caddesi üzerinde yer alıyor.

Meydan Halkalı Konutları nerede?

Meydan Halkalı'da satış fiyatları 295 bin TL'den başlıyor. Konut ve ticari birimlerin bulunduğu projede çeşitli sosyal yaşam alanları da yer alıyor. Peki Meydan Halkalı Konutları nerede?

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1937 yılında Tophane'den Taksim'e geniş bir cadde açılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, Tophane Yokuşu'ndan Taksim Meydanı'na kadar uzanan geniş bir otomobil yolu açacakmış. Bu iş için Tophane'den başlayan Firuzağa Yokuşu'nun her iki tarafındaki bütün arsalar istimlak edilecekmiş.

Meydan Dükkanları Emlak Konut nerede?

Açık artırma ihalesi ile 225 adet dükkanın satışı yapılan Meydan Dükkanları 'nda son 13 dükkan bugün satışa açılıyor. Projenin 2017 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Peki Meydan Dükkanları Emlak Konut nerede?

Emlak Konut Meydan Dükkanları nerede?

Teslimleri 2017 yılı içerisinde gerçekleşecek olan Meydan Dükkanları Makro Akyapı Ortak Girişimi tarafından inşa ediliyor. Projede fiyatlar 240 bin TL'den başlıyor. Peki Emlak Konut Meydan Dükkanları nerede?

tophane meydanı nerede Haberi

tophane meydanı nerede

Galata Köprüsü'nden geçtiğimizde Karaköy'den Kabataş'a giderken Kemankeş Caddesi boyunca sağ yanınızda binaların oluşturduğu duvarlar başlar. Köprüde bıraktığınız denizi, bir daha ancak 2,5 km. sonra Fındıklı Parkı'na geldiğinizde görebilirsiniz. İstanbul'un en güzel kıyılarından birinin denizle olan ilişkisi, bundan yarım asır önce, geçici olarak inşa edilmiş olan antrepolar tarafından kesilmiştir. Daha da önemlisi Tophane Meydanı bellek kaybına uğramıştır. Ve bu kıyı üzerinde güzel bir camisi, çeşmesi, saat kulesi ve çeşitli anıt yapılarıyla birlikte yer alan İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı da gözlerden saklanmış, hatta neredeyse kaybolmuştur. 


Yıllar sonra bu kıyının yeniden planlanması gündeme geldiğinde geçmişin hatalarını düzeltmek yerine daha da vahim plan kararları mı alınıyor, bilmiyoruz. Bunu bilmek için, gazetelerde iptal edildiğine dair haberler çıkan Galataport projesinde ya da...