12 / 05 / 2024

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı saraylarının inşaatı için 610 milyon lira harcanacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 yatırım programına göre, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 610 milyon TL'nin 154 milyon 800 bin TL'si Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı sarayının karşısına yapılan, ek hizmet binası olan kütüphane ve benzeri yapıların devam eden inşaatları için harcanacak...

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı için kamulaştırma mı yapılacak?

Marmaris Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun etrafındaki özel mülklerin de “güvenlik” gerekçesiyle kamulaştırılacağı iddia edildi.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı Haberi

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı

Cumhuriyet'in ilan edilmesinden18 Ocak 1925 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayları, aynı yıl içinde Yıldız Şale, Aynalıkavak ve Küçüksu Kasırları, 1930’da Yalova Atatürk Köşkü, ve halifeliğin kaldırılmasından sonra Millî Saraylar Müdürlüğü’ne devredilmişti.

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre, 1925’ten 1933’e kadar TBMM adına Maliye Bakanlığı denetiminde kalan Millî Saraylar, 1933 Bütçe Kanunu ile TBMM Başkanlığı’na bağlandı. 1966’da Ihlamur Kasrı, 1981’de Maslak Kasırları, 1988’de Florya Atatürk Deniz Köşkü, 1991’de Filizi Köşk, 1994’te Hereke İpekli Dokuma ve Halı Fabrikası ile Yıldız Porselen, 1997’de Beykoz Kasrı bünyesine dahil edildi.

Geçtiğimiz hafta Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız, Topkapı Sarayı’nda bir ziyaret düzenledi. Devir teslimin nasıl gerçekleşeceği Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle konuşuldu. Sur-u Sultani olarak adlandırılan sarayın surları içinde farklı kurumlara...