27 / 04 / 2024

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.



Muğla'nın Marmaris ilçesinde inşa edilen ve Yazlık Saray olarak tanınan Okluk Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları ortaya çıktı. Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bütçeden 2018 – 2021 seneleri arasından 640 milyon TL harcama yapılarak yapılan projenin görselleri mimar Şefik Birkiye tarafından paylaşıldı. 

Marmaris teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı nın fotoğrafları paylaşıldı!

92 dönümlük arazi üzerine inşa edilen 'Yazlık Saray' Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın yaz tatillerini yaptığı konutun yerine yapıldı. 

Farklı boyutlara sahip 5 yapının bulunduğu Yazlık Sarayı'nın hemen yanında üç bloktan meydana gelen personel lojmanları bulunurken, 10 bin 966 metrekare büyüklüğündeki dolgu alanına ise özel kum ve çakıllar dolduruldu.

Marmaris teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı nın fotoğrafları paylaşıldı!

Plaj haline getirilen alanda dinlenmek için bungalov evler inşa edildi. Bungalov evlerin ucunda ise denize girmek isteyenlere özel iskeleler yapıldı. Rönesans tarafından inşa edilen proje büyük bir gizlilik içerisinde bitirilmişti. 300 odası olan Yazlık Saray'da dinlenme bölümleri de yer alıyor. Yazlık Saray'da bugüne kadar birçok devlet başkanı ağırlandı. Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev’i Marmaris’te misafir etmişti. 

Son dönemlerde gözde oldu

Ankara'da inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de imzası olan Mimar Şefik Birkiye, Türkiye'de ismini duyurdu. Taksim Camii başta olmak üzere 7 camiyi tasarlayan Birkiye Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Emlak Konut GYO'nun Halkalı'daki Bizim Mahalle projesi ile İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Merkez Bankası binasını da tasarladı. 

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?


Geri Dön