02 / 05 / 2024

Topkapı Sarayı güvenlik sistemi

Topkapı Sarayı güvenlik sistemi

2000 yılında Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi Aselsan tarafından baştan sona yenilenecekmiş. Her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilecek olan Sarayın güvenlik sistemi 1.3 trilyon liraya yenilenecekmiş.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul'a 4 yeni sosyal güvenlik merkezi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağladığı Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezlerinin toplu açılış töreninde konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sağlık harcamalarını yüzde 20,3'den yüzde 17,3'e düşürdük"dedi...

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

Topkapı Sarayı'nın restorasyonu havadan görüntülendi!

Tarihinin en büyük restorasyonunu geçiren Topkapı Sarayı'ndaki çalışmalar havadan görüntülendi.

Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiası ve tarihi yapıların restorasyonuna ayrılan bütçe hakkında soru önergesi hazırladı..

Topkapı Sarayı yıkılacak mı?

Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Saray, Roma ve Bizans dönemi arkeolojik çalışmaları sebebiyle yıkılmanın eşiğine geldi.

Topkapı Sarayı'nin onarımı 2017'de tamamlanacak!

Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nın Bakanlığa devrinden itibaren sürekli olarak yapıların teknik tetkiklerinin yapıldığını, bu doğrultuda da proje ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Topkapı Sarayı güvenlik sistemi Haberi

Topkapı Sarayı güvenlik sistemi



Topkapı Sarayı'na süper güvenlik


Topkapı Sarayı, nihayet hak ettiği güvenlik sistemine kavuşacak.


Topkapı Sarayı'na süper güvenlik


    TOPKAPI Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi, Aselsan tarafından baştan sona yenilenecek. Aselsan, 1.3 trilyon liraya, Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemini baştan sona yenileyecek. Aselsan ayrıca, Ayasofya, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Efes Ören yerinin girişini de daha güvenlikli bir sistem kuracak. Bu amaçla çalışmalara başlayan Aselsan, müzenin çok ayrıntılı olarak hazırlanan yeni güvenlik sistemini, yaklaşık bir yıl içinde tamamlayacak.


ALARM SİSTEMLERİ

  

    Müze, yangın ve soygun başta olmak üzere her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilirken, müzeye bilinen bütün alarm sistemleri yerleştirilecek. 

    Aselsan'ın kuracağı yeni...