28 / 04 / 2024

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı

Topkapı’yı 1.9 milyon kişi gezdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı.

Topkapı Sarayı en çok ziyaret edilen yer oldu!

Türkiye' deki müze ve ören yerlerini gezen 4 milyon 2 bin 128 kişiden 796 bin 588'i Topkapı Sarayı Müzesi ve Harem Dairesi' ni ziyaret etti...

Topkapı Sarayı Müzesi'ni 796 bin 588 kişi ziyaret etti!

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, yılın 3 aylık döneminde, Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti.

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Topkapı Sarayı oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre yılın ilk 3 aylık döneminde Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti.

Topkapı Sarayı Harem ziyaretçi rekoru kırdı!

2013 yılında Türkiye’deki müzeler 29 milyon 533 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Topkapı Sarayı Harem’de ziyaretçi sayısı 2013 yılında ilk kez 1 milyon kişiyi aşarken, Topkapı Sarayı Müzesi’nin ziyaretçi sayısı da 3 milyon 397 bini geçti...

Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in göreve gelmesinin ardından özellikle üzerinde durduğu mekânlardan biri olan Topkapı Sarayı Müzesi'nde yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti...

Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in özel olarak ilgilendiği mekanlardan biri olan Topkapı Sarayı Müzesi, çalışmaların meyvesini verdi Topkapı Sarayı'nı 2013'te 3 milyon 400 bin kişi ziyaret etti

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyon sürüyor!

Yüzyıllarca Osmanlı Hanedanı'na ev sahipliği yapmış olan Topkapı Sarayı tarihinin en büyük restorasyonuyla yenileniyor. 

Topkapı Sarayı yıkılacak mı?

Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Saray, Roma ve Bizans dönemi arkeolojik çalışmaları sebebiyle yıkılmanın eşiğine geldi.

Topkapı Sarayı'nda çalışma başladı!

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Topkapı Sarayı’nın benzeri 1.500 metrekare alanda inşa edildi!

Dizi sektöründeki büyüme beraberinde yeni bir 'sektör' doğurdu. Anatolia Plato'nun sahibi Rüstem Yurttaş, "Büyük bir plato ihtiyacı için şirketimize gelen talebi karşılayarak Topkapı Sarayı’nın benzerini bin 500 metrekarelik bir alanda inşa ettik" dedi.

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

Turan Durgunoğlu: Topkapı Sarayı için kapsamlı proje gerek!

İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından gözler Topkapı Sarayı'na çevrilmişti. Bilirkişi raporuyla tehlike tescillendi. Raporu hazırlayan heyette bulunan Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, Habertürk'e konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Topkapı Sarayı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasından sonra Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon ve yapısal güçlendirme çalışmalarına devam edileceği, teşhir-tanzim projesine yönelik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya!

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Köşkün bodrum duvarlarında ve tavanlarında yarıklar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı acil müdahale başlattı.

Topkapı Sarayı'na Bakanlık'tan inceleme!

Yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü.’’ dedi.

Topkapı Sarayı Avrupa'nın en güzel 10 sarayı listesinde!

Almanya merkezli yayın organı Deutsche Welle, Avrupa’nın en güzel 10 sarayını derledi. Topkapı Sarayı’da listede yer alırken, Topkapı sarayı için döneme göre ileri derecedeki bahçecilik nedeniyle de övgü alıyor.

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı Haberi

Topkapı Sarayı ziyaretçi sayısı

Müze ve ören yerlerinin geliri, ocak-temmuz döneminde geçen yıla göre yüzde 38 arttı.


7 aylık süreçte Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 16 milyon 200 bin kişi gezdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı.


Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı ocak-temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi.

Turistler, Osmanlı devletinin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı Topkapı Sarayı Müzesi’nin yanısıra muhteşem Ayosofya’ya da yoğun ilgi gösterdi. Asırlara meydan okuyan müze, 1 milyon 898 bin 512 kişiyi ağırladı. Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergahında kurulan, hoşgörü ve sevginin adresi Mevlana Müzesi ise 1 milyon 63 bin turistle,...