17 / 05 / 2024

Toprak analizi nedir

Toprak analizi nedir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ), 2014 yılı toprak analizi ve gübre desteğinde toprak analizi yaptırmak için son günün 30 Ekim Perşembe olduğunu hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Emlak işletmeleri için swot analizi!

Her emlak işletmesi swot analizi yaptırıp, kalıcı başarı sağlayabiliyor. Peki nedir bu swot analizi, nasıl yaptırılır?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Tarımsal gelir değeri nedir?

Tarımsal gelir değeri ile ilgili esaslar, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarımsal gelir değeri nedir?

Tarla arsa arazi farkı nedir?

Arazi; imar uygulaması geçmeyen toprak parçasına deniyor. Tarla ise tarıma elverişli alan olarak tanımlanıyor. Peki arsa nedir? Aranın özellikleri nelerdir? Tarla arsa arazi farkı nedir?

Toprak analizi yaptırmak için son gün 30 Ekim!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB ), 2014 yılı toprak analizi ve gübre desteğinde toprak analizi yaptırmak için son günün 30 Ekim Perşembe olduğunu hatırlattı.

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

Tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor. Peki, tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Toprak koruma projesi nedir?

Toprak koruma projesi nedir? Toprağın doğal veya insan faaliyetleri sonucu yok olmasını, bozulmasını veya zarar görmesini önlemek ve sürekli üretken kalmasını sağlamak için nasıl projeler yapılır?

Toprak analizi nedir Haberi

Toprak analizi nedir

TZOB, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için 2014 yılı toprak analizlerini Perşembe günü mesai saati bitimine kalmadan yaptırmalarında fayda bulunduğuna dikkati çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden yapılan açıklamada, TZOB’un girişimleriyle 1 Eylül 2014’te dolan yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırma süresinin, 30 Ekim 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasının sağlandığı, toprak analizlerinin gelecek hafta Perşembe günü mesai bitimine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

TZOB, 28 Ekim Salı günü öğleden sonra ile 29 Ekim Çarşamba gününün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğunun unutulmaması gerektiğine de dikkati çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tebliğine göre, arazi miktarı en az 1 dekar olan çiftçilere toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak ve dekar başına 2,5...