05 / 05 / 2024

Emlak işletmeleri için swot analizi!

Emlak işletmeleri için swot analizi!

Her emlak işletmesi swot analizi yaptırıp, kalıcı başarı sağlayabiliyor. Peki nedir bu swot analizi, nasıl yaptırılır?



Altın Emlak Bursa Temsilcisi Münür Şenay, 'emlak işletmelerinde başarının sağlanması için swot analizi'nin detaylarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Swot analizinde  yer alan  güçlü yanlarımız ,zayıf yanlarımız,fırsatlar ve tehditleri ön yargısız olarak aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi yazıp ,analiz etmeliyiz.

Başarı elde etmek ve bunu kalıcı hale getirmek kolay değildir. Her işletmenin, her kişinin güçlü ve zayıf yönleri ile önüne çıkacak fırsat ve tehditler vardır. Swot analizi  ön yargısız yapılıp doğru analiz edildiğinde kalıcı başarı sağlanabilir. 

Güçlü yanlarımız ile oluşan fırsatlardan yararlanabiliriz. Güçlü yönlerimizi işletmemiz için kullanmalıyız.Güçlü yönlerinin farkında olmayan ,yada kullanmayan  kişi ve işletmelerden olmamalıyız.

Zayıf yanlarımız işletmeyi tehditlere açık hale getirir. Zayıf yanlarımızı kendimizin gideremediği durumlarda mutlaka danışmanlık hizmeti ya da zayıf yönlerimizi giderecek , eğitimler  alınmalıdır.

Güçlü ve zayıf ,avantajlı veya dezavantajlı noktaların bir bütün halinde ele alıp, İşletmemiz için yeni bakış açısı oluşturup, doğru strateji belirleyip uygulamaya koymalıyız.

ALTIN EMLAK BURSA

MÜNÜR ŞENAY


Geri Dön