29 / 04 / 2024

Bütçede 100 milyon TL'yi aşan kararlar için yeni düzenleme

Bütçede 100 milyon TL'yi aşan kararlar için yeni düzenleme

Hangi kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslakları için etki analizi hazırlanacağı, düzenleyici etki analizi yapılırken uyulması gereken temel ilkeler, kurallar ve analiz raporunda yer alması gereken esaslar belirlendi.



Düzenleyici etki analizi, "kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslaklarının bütçeye, mevzuata, sosyal, ekonomik ve ticari hayata ve çevreye etkilerini göstermek üzere ön değerlendirme" olarak tanımlandı.

Yürürlüğe konulması halinde yıllık bütçe yükü 100 milyon TL’yi aşan düzenlemeler için düzenleyici etki analizi yapılacak.

Yıllık bütçe yükü 100 milyon lirasının altında kalan düzenlemeler için yapılacak düzenleyici etki analizi için mevcut durum analizi ve sorunların tespiti, temel amaç ve hedeflerin belirlenmesi, en uygun seçeneğin tespiti, raporlama aşamalarından oluşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön