27 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.



Teknoloji geliştirme üssü Bilişim Vadisi’nin Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 19 girişimci firmaya 100 milyon TL’yi aşan girişim fonu sağladıklarını belirterek, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonu’nun büyüklüğünün ise 380 milyon TL’ye çıktığınını açıkladı.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Türkiye’de teknoloji girişimcilerine ev sahipliğinin yanı sıra ve yatırım yapan Bilişim Vadisi’nden 19 girişimci firmaya da  100 milyon TL’lik fon desteği verildi.

 Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

Gündem Teknoloji programında açıklamalarda bulunan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu,  bu yıl için planlarını “2022 yılı, hedeflerimize ulaştığımız bir yıldı. Mega teknoloji koridoru kurma hedefimizde Kocaeli ve İstanbul’daki Bilişim Vadilerine, İzmir’i de ekliyor olacağız” dedi.

412 TEKNOLOJİ ŞİRKETİ

İbrahimcioğlu, 2021’de şirket sayılarının 258 olduğunu, geçen yıl ise 412 teknoloji şirketi sayısına ulaştıklarını belirtti.  Yaklaşık 5 bin AR-GE personeli çalıştıran teknoloji ekosistemi oluşturdukları bilgisini veren İbrahimcioğlu, 2022’nin Mart ayında Bilişim Vadisi İzmir’in temelini atmasını yaptıklarını, İstanbul ayağında da  Vadi İstanbul’daki Bilişim Vadisini geçen yıl hizmete açtıklarını ve  9 ay gibi kısa sürede yüzde 90 kapasite ile çalışmaya başladığını anlattı.


Geri Dön