02 / 05 / 2024

Sultangazi ihalesine 100 milyon TL'lik teklif!

Sultangazi ihalesine 100 milyon TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sultangazi Habipler'deki arsa satışı ihalesine sadece 100 milyon TL'lik bir teklif geldi



Emlak Konut GYO'nun düzenlediği İstanbul Sultangazi Habipler'deki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ilk oturumuna sadece 100 milyon TL'lik bir teklif geldi.

Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihalenin ilk oturumu kurumun Ataşehir'deki genel müdürlüğünde gerçekleşti. İhaleye sadece Kuruluş İnşaat - Precast Beton -Doğu İnş. Ortak girişiminin katılarak arsaya 100 milyon TL teklif etmesi dikkat çekti. Ortak girişim 100 milyon TL'lik fiyat üzerinden kurum payı olarak yüzde 20 oran verdi. Bu durumda Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO'ya 20 milyon TL teklif edilmiş oldu. Girişim, beklenilen gelirin 100 milyon TL'in üzerine çıkması halinde yüzde 20.01 oranından kuruma bir daha pay verecek.
Emlak Konut'un ihaleye çıkardığı Sultangazi'de arsa 166 bin 692 metrekare büyüklükte. İmar planlarına ve verilen izinlere göre arsa üzerine 180 metre yükseklikte AVM ve ticaret merkezi yapılabilecek. Özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri var. Bu durumda arsa üzerine 366 bin 722 metrekare inşaat yapılabilecek.
İmar planlarına göre 180 metre yüksekliğe kadar izni olan ticaret merkezinin plan notlarında arsa üzerine iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonla sahip binalar yapılabileceği yazılı.
Bu arsa üzerine bina yapılabilmesi için  bütçeye ödenek konmadığı için Emlak Konut ihaleyi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile yapacak. İlk oturumu gerçekleşen ihale için komisyon gelen teklifi değerlendirerek ikinci oturumdaki fiyat artırımı ve pazarlık için tarih istekli firmaya bildirilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com


YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön