03 / 05 / 2024

Toprak kirası nedir

Toprak kirası nedir

TURYAP Üst Düzey Yöneticisi, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN, kentsel dönüşümün hızlanması için yabancı sermaye girişinin şart olduğunu, yatırım fonlarını Türkiye’ye çekmek için formüller üretilmesi gerektiğini söyledi.

Toprak kirası nedir?

Üzerinde mülk bina veya ağaçlar meydana getirilmiş olan bir vakıf arsa için tayin edilmiş olan yıllık ücret mukataalı vakıf veya toprak kirası olarak tanımlanıyor. Toprak kirası nedir?

Ev kirası zam oranı 2017!

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiralamalarda kiracının ödediği kira bedeline yıllık zam yapılıyor. Peki, ev kirası zam oranı 2017 nedir? Ev kirası zam oranı 2017 nasıl hesaplanır?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

İşyeri kirası damga vergisi oranı!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi için damga vergisi de ödeniyor. Kira kontratı için ödenecek vergi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. Peki, işyeri kirası damga vergisi oranı nedir?

Ev kirası zam oranı nedir?

Kiracılık mevzuatına göre yenilenen kiralamalarda kira bedeline yapılacak zamlar, mesken ve işyerlerinde farklı hesaplanıyor. Peki, evdeki kiracıya ne kadar zam yapılır? Ev kirası zam oranı nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Ev kirası vergi muafiyeti 2015!

Kira vergisini her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, ev kirası vergi muafiyeti 2015 nedir?

Tarımsal gelir değeri nedir?

Tarımsal gelir değeri ile ilgili esaslar, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, tarımsal gelir değeri nedir?

Tarla arsa arazi farkı nedir?

Arazi; imar uygulaması geçmeyen toprak parçasına deniyor. Tarla ise tarıma elverişli alan olarak tanımlanıyor. Peki arsa nedir? Aranın özellikleri nelerdir? Tarla arsa arazi farkı nedir?

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası!

268 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince, mesken kiralamalarında ve işyeri kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası nedir?

Tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Tarla, tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak tanımlanıyor. Bağ ise, meycve bahçeleri olmaya elverişli olarak ifade ediliyor. Peki, tarla ile bağ arasındaki fark nedir?

Toprak kirası nedir Haberi

Toprak kirası nedir

TURYAP Üst Düzey Yöneticisi, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN, Hazine garantili uzun dönemli kira getirisi vaadi ile uluslararası yatırımcılardan elde edilecek fonlarla kentsel dönüşüm alanlarının kamulaştırılmasını, bu alanlarda yapılacak yeni binalardan konut, işyeri alacaklardan, İngiliz mülkiyet sisteminde olduğu gibi “toprak kirası” alınarak uluslararası yatırımcılara itfaların yapılmasını önerdi.


İsmail ÖZCAN, kentsel dönüşümün hızlanması için yabancı sermaye girişinin şart olduğunu, yatırım fonlarını Türkiye’ye çekmek için formüller üretilmesi gerektiğini söyledi. Binalar için en önemli maliyet kalemlerinden birisinin arsa olduğunu belirten ÖZCAN, üzerinde gayrimenkul geliştirilecek arsaların satılması değil, konut, işyeri satın alanlara İngiltere’deki gibi uzun dönemli kiralanması yoluna gidilmesi gerektiğini, böylelikle kilitlenme olasılığı yüksek kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanacağını söyledi.


İngiltere’de arsaların, çoğunlukla Kraliyet Ailesi veya yakınlarının mülkiyetinde olduğunu, sadece arsa üzerinde...