29 / 04 / 2024

torba tasarı emlak vergisi

torba tasarı emlak vergisi

Gayrimenkul vergileri ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte gayrimenkul vergilerinde yapılan düzenlemeler..

Torba Tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak!

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen ve bir çok kesimi ilgilendiren Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddeden oluşan tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak.

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Takuci Havuz İnşaat Yapı Tasarım Emlak Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Takuci Havuz İnşaat Yapı Tasarım Emlak Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Beykoz’da 100 bin TL sermaye bedeli  ile Erdoğan Takuci tarafından  kuruldu.

Empire Emlak Gayrimenkul Ve İç Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Empire Emlak Gayrimenkul Ve İç Tasarım Limited Şirketi Sarıyer’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Nadıa    Amır Soleımanı tarafından kuruldu.

Beyler Tasarım Emlak Ve Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyler Tasarım Emlak Ve Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haci Yalçin tarafından kuruldu.

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 600 bin TL sermaye bedeli ile Alaa Kattach tarafından kuruldu. 

Gep Emlak İnşaat Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gep Emlak İnşaat Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Pehlivanoğlu tarafından kuruldu. 

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM, önümüzdeki torba tasarı için yoğun mesai yapacak. TBMM'de konut desteği görüşülecek. Ayrıca Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da 6 Mart Salı günü görüşülecek..

torba tasarı emlak vergisi Haberi

torba tasarı emlak vergisi

Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi ve büyük ölçüde şekillenmiş oldu. Önümüzde Genel Kurul görüşmeleri var. Tasarı o kadar uzun ki bir seferde tümünü ayrıntılarıyla ele almak mümkün değil. Bu nedenle vergi mevduatında yapılması planlanan önemli değişiklikleri Komisyon raporunu baz alarak özetlemeye çalıştık.

Eylül sonunda Meclis’e sunulan torba yasa tasarısı, o günden bu yana gündemden hiç düşmedi. Başta motorlu taşıt vergisindeki artışlar olmak üzere birçok vergisel düzenleme kamuoyunda tartışıldı, tartışılmaya da devam ediyor. Tasan, geçtiğimiz günlerde bazı değişikliklerle Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi ve büyük ölçüde şekillenmiş oldu. Önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da yapılacak görüşmelerin ardından bu ay yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın onaylaması durumunda da Resmi Gazete’de yayımlanarak genel olarak yayım tarihinde yürürlüğe girmiş olacak.

Tasarı o kadar...