28 / 04 / 2024

Torba Tasarı kiracı hakkı

Torba Tasarı kiracı hakkı

Torba Tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 3 maddesi daha kabul edildi.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

Kira artışında TÜFE kiracıya ne kazandıracak?

TBMM’de dün gece kabul edilen torba kanun Meclise sunulurken, Yİ-ÜFE yerine artışların TÜFE’ye göre yapılması da belirtildi. Peki, kira artışında TÜFE kiracıya ne kazandıracak?

Kiracılara müjde! Kira artışında TÜFE dönemi resmen başladı!

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece torba kanun görüşmeleri sırasında kiracıları sevindirecek çok önemli bir düzenleme yapıldı. Kira artışında TÜFE dönemi başladı.

Kiracıları sevindirecek düzenleme!

Kiralara yapılacak olan yıllık artışlarda Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) baz alınmasını öngören torba yasa teklifindeki madde, kiracılar lehine değişiyor. 

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Torba Tasarı kiracı hakkı Haberi

Torba Tasarı kiracı hakkı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmelerini sürdürüyor. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; tasarının 3 maddesi daha kabul edildi. 

Kabul edilen maddeler arasında finansal kiralamalarda kiracıların kira bedelini 2 ay üst üste ödememesi durumunda takibe düşme konusu da yer alıyor. İşte ilgili madde;

Kiracının temerrüdü nedeniyle kanunu takipteki finansal kiralama alacakları karşılığında tarafların karşılıklı mutabakatıyla kiralayanın her türlü tasarruf hakkını devir aldığı finansal kiralama konusu taşınmazlar da bu kapsama...