30 / 04 / 2024

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...



TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, yargıda yeni düzenlemeleri kapsasan İcra ve İflas Yasası’yla bazı yasalarda değişiklik yapılması ile ilgili yasa teklifi içeriğinde konut sahibi ve kiracılar arasındaki yaşanan uyuşmazlığa yeni kural getirildi.

KONUT SAHİBİ VE KİRACILARI YENİ KURAL GETİRİLDİ

 Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık bundan sonra mahkemeye gitmeden önce çözüme kavuşacak. TBMM’de kabul edilen, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Yasası’na ilişkin bazı yasalarda değişiklik yapılması ile ilgili yasa teklifi içerisinde konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenlemeyle beraber taraflar arasında yaşanacak her türlü uyuşmazlıkta arabulucuya başvurulması zorunlu duruma getirildi. Aynı zamanda, yeni yasa tasarısına göre ağır hasta çocuğu olan kadın hükümlülerin infazı ertelenecek. Yeni düzenlemeler mecliste onaylanmasından sonra yasa resmen yürürlüğe girdi.

İşte detaylar...


Geri Dön