17 / 05 / 2024

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...



ARA BULUCULUK YENİ KANUN TASARISI İLE ZORUNLU HALE GELDİ

Söz konusu olan kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber alınan kararlar ise şu şekilde;

Yeni yasa tasarısına göre 18 yaşından küçük engelli ya da ağır hasta çocuğu olan hükümlü annelerin cezaların da bir sene ertelenme uygulanacak ve söz konusu ertelemeden yararlanmak için hükümlü annenin toplam cezası on seneden az olması gerekecek. İlgili kararı cumhuriyet başsavcılığı verecek.

Yeni tasarıya göre konut sahibi kiracı ya da komşu hakkına ilişkin anlaşmazlıklarda ara bulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. Bununla birlikte, ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan problemlerin de zorunlu ara buluculuk çerçevesine alındığı resmen açıklandı.

Yeni düzenlemeyle beraber uyuşturucu suçları ile ilgili hükümlerin çerçevesinin de genişletildiği öğrenilirken, sentetik uyuşturucu ve türevleri, söz konusu madde kapsamında hapis cezasının alt sınırı on senede 15 seneye kadar çıkartıldı.

Yine yeni yasa tasarısında yer alan bir diğer konu yasaklı madde bağımlısı hükümlülerinin cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyona katılmaları halinin zaruri tutulması oldu.

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

8.8 milyon emekliyi ilgilendiriyor! Emekli maaşları eşitleniyor!

Dikkat! Togg alayım derken dolandırılmayın! Yetkililer uyardı!


Geri Dön