09 / 05 / 2024

Torba Tasarı ne zaman yasalaşacak

Torba Tasarı ne zaman yasalaşacak

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen ve bir çok kesimi ilgilendiren Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddeden oluşan tasarı ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanacak.

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Torba yasa için gözler TBMM’ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasanın tarihine ilişkin, "TBMM tatile girmeden, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız sürüyor" demişti. Peki, torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Sarelle yenilenen tasarımıyla raflarda! Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye’nin köklü çikolata markalarından Sagra’nın kalite ve doğallığı bir araya getirdiği geleneksel ürünü Sarelle, yenilenen logosu ve tasarımıyla raflarda yerini almaya başladı. Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar oldu? İşte 26 Mart 2023 Sarelle fiyatları...

Tasarım güzeli Kia Stonic Ocak zammı ne kadar oldu? Kia Stonic 18 Ocak 2023 fiyat listesi!

Dış tasarımı ile adından sıkça bahsettiren Stonic için insanalr fiyat araştırması yapıyor.  Peki Kia Stonic'in Ocak 2023 fiyatları ne kadar? Stonic fiyat listesi 18 Ocak 2023 fiyat listesi

File torba çanta ne varsa alın ve koşun! Şok markette akıl almaz indirimler var! Ürünler bitmeden yetişin! 

 Önüne geçilemeyen fiyat artışları 2023 yılında da devam ediyor. Buna mukabil marketlerden fiyat sabitlemesinin yanında indirim atakları da geliyor. Bu marketlerden biri de ''ŞOK'' Bir çok üründe büyük indirimler yapan Şok marketin aktüel ürünler listesi merak ediliyor.  İşte o ürünlerin listesi

Altın tasarım kolyelerde net yüzde 20 indirim! Altın kolyeler ne kadar? Koçak altın 31 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın tasarım kolyelerde net yüzde 20 indirim kampanyası başladı. Koçak altında altın kolyelerin fiyatları ne kadar? İşte Koçak altın kolye fiyat listesi 31 Ekim 2022.

Blacklıne Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Blacklıne Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak, Mahmut Özgül ve Ömer Savaş Bilir ortaklığında kuruldu.

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması 2020’de!

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması’nı düzenleyecek olan Stoneline, farklı disiplinlerden öğrencileri doğal taş ve mermer konusunda yeni ve yenilikçi fikirler üretmeye davet ediyor…

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

Yeni Torba Yasa ne diyor?

Konkordatoda frene basıldı. Ticari uyuşmazlıklara da arabuluculuk müessesesi geliyor. Sıfır atık yönetim sistemini kuranlara teşvik verilecek. Katı atıkların toplanması için geri kazanım katılım payı devreye sokuluyor. Yeni gelişmenin detayları.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Torba Tasarı ne zaman yasalaşacak Haberi

Torba Tasarı ne zaman yasalaşacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "Torba tasarı" olarak bilinen ve Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddelik tasarının kabul edilmesi ile ekonomiye 30 milyar TL kazanç sağlanmış olunacak. 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Torba Tasarı'nın her maddesinden elde edilecek olan kazanç hesaplandı ve ekonomiye toplamda 30 milyar katkı sağlanacağı aktarıldı. 

Maliye Bakanlığı, Meclis'te görüşmelerini sürdürdüğü 130 maddelik Torba Tasarı ile ekonomiye 30 milyar liralık etki yaratması bekleniyor. Ekonomiye katkı sağlayacak olan maddeler arasında 3 düzenleme gayrimenkul sektörünü ilgilendiriyor. İşte, gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o düzenlemeler...

1-) KİRA GÖTÜRÜSÜYLE KAZANÇ:

Kira gelirlerinde uygulanan götürü gider oranı yüzde 25'ten 15'e düşüyor. Yapılacak olan bu düzenlemeyle gelecek yıl 1 milyar liranın üzerinde ilave vergi geliri bekleniyor.

2-) LOJMAN SATIŞI KAZANDIRACAK:

Gelecek yıl...