02 / 05 / 2024

torba yada emlak vergisi borcu

torba yada emlak vergisi borcu

Taşınmaz sahibi olup da vergisini ödemeyen mükellefler 6552 sayılı kanun ile borcunu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır? İşte Emlak vergisi borcu yapılandırma işlemleri..

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

2020 emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirlerin açıklandığı Torba Yasa maddelerinden biri de işyeri sahipleri kira alamayacağı oldu. Ev ve iş yerleri sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Şimdi kira ile geçinen vatandaşlar ise emlak vergisinin ertelenip ertelenmediğini araştırıyor...

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Mayıs ayında çıkan 7143 sayılı borçların yapılandırılmasına ilişkin yasadan yararlanmak için aralarında emlak vergisi borcu bulunan 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu. Borcunu ödeyemeyenler için TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta 750 TL'den başlayan taksitle!

Toplam 1.955 daireden meydana gelen  Gebze Emlak Konutları 3. etap  projesinde 60 ay 0 faizle yada 180 ay aylık 0,50 faiz oranıyla ev sahibi olmak mümkün..

Emlak vergisinde fahiş artış tarih oldu!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Bu uygulama ile emlak vergisinde fahiş artış tarih oldu.

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa yürürlükte! Emlak sektöründe neler değişti?

Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı. İşte emlak sektörünü ilgilendiren maddeler...

Torba Kanun emlak sektörüne neler getiriyor?

Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Kanun emlak sektörüne neler getirecek?

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Torba Tasarı'da hangi düzenlemeler var?

Emlak sektörü başta olmak üzere birçok sektörle ilgili önemli düzenlemeler içeren "Torba Tasarının" görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda yarın devam edilecek...

torba yada emlak vergisi borcu Haberi

torba yada emlak vergisi borcu

Emlak vergisi borcu yapılandırma!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için belediyelere ödeniyor. Ödenecek vergi tutarı, arsa, arazi, mesken ve işyerlerinde farklı oranlarda hesaplanıyor.


Ayrıca, taşınmaz malın büyükşehir sınırları içerisinde olması halinde, vergi yüzde 100 artırımlı olarak ödeniyor.


Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitler, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken; ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Taşınmaz sahibi olup da vergisini ödemeyen mükellefler, vergi cezaları ile karşılaşabiliyor. Ancak, kabul edilen 6552 sayılı Yeni Torba Yasa kapsamında emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır?


Emlak vergisi borç yapılandırma..

Kanun gereğince; Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden...