05 / 05 / 2024

Torbalı belediyesi yıkıldı mı

Torbalı belediyesi yıkıldı mı

İzmir depremi sonrasında ağır hasar alan Torbalı Belediye binasının yıkım çalışmalarına dün akşam saatleri itibariyle başlandı. İçerisinde 16 işletmenin bulunduğu bina, kentin farklı bir noktasında yeniden inşa edilecek.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Ümraniye'de çevreyi tehdit eden metruk bina yıkıldı!

Ümraniye'de uçucu madde bağımlıları tarafından kullanılan sahipsiz bina, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Silivri Çayırdere Mahallesi'nde 2 kaçak yapı yıkıldı!

Çayırdere Mahallesinde hazine arazisine inşa edildiği belirlenen 2 kaçak yapı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Çatalca'daki 19 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca Belediyesi ekiplerinin çalışmalarının ardından, Hazine arazilerinin üzerinde imara aykırı şekilde inşa edilen 19 kaçak yapı yıkıldı.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Alanya Belediyesi ekipleri, Avsallar Mahallesi’ndeki bir iş yerinde, mimari projeye aykırı alanların bulunduğunu tespit etti. Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Elbistan'daki 250 metruk binanın 180’i yıkıldı!

Kahramanmaraş Elbistan'da 250 metruk binanın 180’i belediye ekiplerince yıkıldı. Konuyla ilgili Elbistan Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

İzmit'te tehlike oluşturan yapı yıkıldı!

İzmit Veliahmet Mahallesi’nde yer alan ve mahalleli için tehlike arz eden metruk bina, İzmit Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkıldı

Torbalı belediyesi yıkıldı mı Haberi

Torbalı belediyesi yıkıldı mı

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında ağır hasar gören kamu kurumlarından bir tanesi de Torbalı Belediye binası oldu. CNN Türk'te yer alan habere göre; zemin +3 katlı, 2 bin 500 metrekarelik binanın kolon ve kirişlerinde çatlakların meydana geldiği, çelik yapının korozyona uğradığını belirlenen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belediye binasının yıkımı başladı. 1990 yılında inşa edilen ve içide belediye nikah salonunun yanı sıra 16 işletmenin oluştuğu binanın, yıkım çalışmalarına dün akşam saatleri itibariyle başlandı. 

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, ''Binanın zeminindeki kolonlarda çürüme ve demirlerde korozyon söz konusuydu. Çevre ve Şehircilik ekipleri yaptıkları incelemelerde binanın ağır hasarlı olduğunu tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olduğuyla ilgili rapor tutuldu. Bunun akabinde acilen binayı...