27 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.



Bursa Osmangazi Belediyesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kuruçeşme Mahallesi, Yahşibey Caddesi'nde yaşanan olay sonucunda 200 yıllık iki katlı tarihi ahşap binanın yarısı aniden çöktü. Binanın boş olması ise muhtemel bir faciayı engelledi. Binanın çökmesi sonucunda çevrede bulunan binalarda oturan bazı vatandaşlar tedbir amaçlı evlerinden boşaltıldı. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ayakta duran bölümünün de çökme tehlikesi bulunan ve vatandaşlar için tehlike arz eden binanın tamamen yıkılması için çalışmalara başlandı. Sabah erken saatlerde bölgeye giden ekipler, iş makinesi ile binayı yıkıp olası bir facia yaşanmasının önüne geçildi.

Bursa'da 405 bin binada kaçak kat artışı!


Geri Dön